WRITIC-groepsprogramma - Startklaar voor het schrijven

Thema
(Psycho)motoriek
Type Workshop
Code 165
Wanneer 13/12/2024
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Thomas More Campus Geel
Prijs € 205,00 - € 164,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 15/11/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Trefwoorden

WRITIC / meetinstrument / klaar om te leren schrijven
 

Inhoud

Het WRITIC-groepsprogramma is ontwikkeld voor kleuters van 5 en 6 jaar oud die op basis van de WRITIC-assessment nog niet startklaar zijn voor het leren schrijven in het eerste leerjaar. Het richt zich op het stimuleren en verbeteren van de papier- en pentaken bij deze kleuters en draagt bij aan de voorbereiding op het leren schrijven. Het programma vindt plaats in de klas en wordt uitgevoerd door een kinderergotherapeut of een gespecialiseerde leerkracht als school-based interventie.

Het WRITIC-groepsprogramma bestaat uit 10 bijeenkomsten met een kinderergotherapeut in de klas. Met een groepje van 4-6 kinderen oefent de kinderergotherapeut met papier- en pentaken en de fijne motoriek. De leerkracht herhaalt de activiteit iedere week in de klas en thuis oefenen de ouders met hun kind. Ouders worden actief betrokken met een startbijeenkomst en een besloten oudergroep op sociale media.

Tijdens deze workshop leer je alles over het WRITIC-groepsprogramma. Hoe je het programma opzet en hoe je vanuit een ‘sterkekantenbenadering’ kinderen stimuleert, motiveert en interventies uitvoert. We combineren theorie met veel praktische oefeningen, zodat je de nieuwe kennis en vaardigheden daarna in je eigen praktijk kunt toepassen.

Bekijk hier de video over het WRITIC-assesment.

NOOT: De handleiding van het WRITIC-groepsprogramma met bijbehorende materialen (doelenkaartjes, A5-jes met pengreep, uitgangshouding en hoe tips en de poster van het progressiepoppetje) is niet inbegrepen in de prijs van het inschrijvingsgeld voor deze workshop.

De handleiding kan op de dag van de workshop zelf gekocht worden of kan besteld worden via WRITIC
 

Door wie?

Liesbeth de Vries
Bee ergotherapie voor kinderen, Joure (NL) en Hogeschool van Amsterdam
Kinderergotherapeut en onderzoeker

Irene ten Haaf, MSc
Psycholoog en docent psychologie, Hogeschool van Amsterdam


Voor wie?

Ergotherapeuten, kinesitherapeuten en (zorg)leerkrachten uit het basisonderwijs
 

Over wie?

Kinderen van 3 tot 6 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS