Een alternatieve manier van kloklezen voor kinderen met rekenproblemen

Thema
Leerstoornis
Type Webinar
Code 178
Wanneer 13/11/2024
Uur 10:00u tot 12:00u
Waar Online
Prijs € 38,00 - € 33,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 16/10/2024
Aantal uren vorming 2,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Trefwoorden

Rekenproblemen - tijd - kloklezen - methode
 

Inhoud

Tijdens dit webinar zal de spreekster putten uit haar uitgebreide ervaring met neurodivergente leerlingen, waaronder kinderen met dyscalculie, ADHD, ASS, dyslexie, dyspraxie, gehoorstoornissen en milde leerproblemen. We gaan in op enkele van de historische aspecten die belangrijk blijven bij het kloklezen,  op de betekenis van het werken met veelvouden van 2, 3 en 4, het begrijpen van breuken, het concept van tijd en de lengte van seconden, minuten en uren. We bespreken ook waarom het precies zo moeilijk is om de tijd op een analoge klok af te lezen.

We zullen het hebben over uur bergen, de gebroken kloktechniek en waarom uiteindelijk de focus vooral moet liggen op de minutenwijzer. Je zal technieken ontdekken die niet alleen afgestemd zijn op jonge leerlingen, maar die ook toegepast kunnen worden op volwassenen, waarbij wordt aangetoond hoe dezelfde benaderingen effectief toegepast kunnen worden bij verschillende leeftijdsgroepen.

                                                                                                             

Door wie?

Marijke Walters

Dyscaluliespecialist

Marijke is geboren in België maar, woont sinds 2004 in Engeland, waar ze haar kwalificaties als leraar wiskunde en wetenschappen behaald heeft en de overstap gemaakt heeft van een carrière in kankerimmunologie naar het onderwijs. Ze heeft als hoofd van de wiskundeafdeling op verschillende scholen gewerkt en zich gespecialiseerd in het werken met leerlingen met diverse beperkingen, waaronder autisme, ADHD, dyslexie, dyspraxie, dyscalculie en gehoorstoornissen.

Daarnaast heeft ze een mastergraad in wiskundeonderwijs behaald en is ze een gecertificeerde dyscalculiespecialist met een Level 7 Post Graduate Diploma (PgDip), een uniek en prestigieus dyscalculieprogramma in het Verenigd Koninkrijk. Ze is de oprichter van Maths Solutions, waar ze leerlingen van alle leeftijden, leraren en andere professionals helpt om de uitdagingen van dyscalculie te overwinnen.
 

Voor wie?

Logopedisten, leerondersteuners, zorg- en (taak)leerkrachten
 

Over wie?

6 tot 12 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Uurregeling:

  • 10.00 - 12.00 uur

ZOOM
Je volgt deze webinar via het platform Zoom. Je krijgt ten laatste op 12/11 een e-mail met een link naar de webinar en wat praktische informatie. Kreeg je op 12/11 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond leerstoornissen? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS