Hoe kan je kinderen met rekenproblemen helpen om omtrek en oppervlakte echt te begrijpen: een visuele aanpak!

Thema
Leerstoornis
Type Webinar
Code 172
Wanneer 06/11/2024
Uur 10:00u tot 12:00u
Waar Online
Prijs € 38,00 - € 33,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 09/10/2024
Aantal uren vorming 2,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Trefwoorden

Rekenproblemen - meetkunde - oppervlakte - omtrek - visuele methoden
 

Inhoud

Tijdens dit webinar richten we ons niet alleen op leerlingen met de diagnose dyscalculie, maar ook op andere neurodivergente leerlingen. Je zal het ‘waarom’ ontdekken over oppervlakte en omtrek, terwijl we eenvoudige benaderingen vermijden om te voorkomen dat je leerlingen zich betutteld of ontoereikend voelen.

Deze aanpak zal je helpen zelfvertrouwen te geven aan kinderen die zich mogelijk ontmoedigd gevoeld hebben door traditionele lesmethoden die niet bij hen pasten. We zullen methoden verkennen om deze concepten aan te leren zonder te vertrouwen op formules, maar eerder door te focussen op praktische, gezond verstand-benaderingen die je leerlingen kunnen begrijpen én onthouden.

We maken uitgebreid gebruik van visuele hulpmiddelen. De expertise van de spreker in het werken met dove leerlingen biedt waardevolle inzichten voor iedereen die moeite heeft met deze concepten.

                                                             

Door wie?

Marijke Walters

Dyscaluliespecialist

Marijke is geboren in België maar, woont sinds 2004 in Engeland, waar ze haar kwalificaties als leraar wiskunde en wetenschappen behaald heeft en de overstap gemaakt heeft van een carrière in kankerimmunologie naar het onderwijs. Ze heeft als hoofd van de wiskundeafdeling op verschillende scholen gewerkt en zich gespecialiseerd in het werken met leerlingen met diverse beperkingen, waaronder autisme, ADHD, dyslexie, dyspraxie, dyscalculie en gehoorstoornissen.

Daarnaast heeft ze een mastergraad in wiskundeonderwijs behaald en is ze een gecertificeerde dyscalculiespecialist met een Level 7 Post Graduate Diploma (PgDip), een uniek en prestigieus dyscalculieprogramma in het Verenigd Koninkrijk. Ze is de oprichter van Maths Solutions, waar ze leerlingen van alle leeftijden, leraren en andere professionals helpt om de uitdagingen van dyscalculie te overwinnen.
 

Voor wie?

Logopedisten, leerondersteuners, zorg- en (taak)leerkrachten
 

Over wie?

6 tot 12 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Uurregeling:

  • 10.00 - 12.00 uur

ZOOM
Je volgt deze webinar via het platform Zoom. Je krijgt ten laatste op 5/11 een e-mail met een link naar de webinar en wat praktische informatie. Kreeg je op 5/11 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond leerstoornissen? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS