Handvaten voor hulpverleners om motivatie bij kinderen te versterken

Thema
Algemeen
Type Workshop
Code 130
Wanneer 07/10/2024
Uur 09:00u tot 15:30u
Waar Online
Prijs € 179,00 - € 143,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 09/09/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Trefwoorden

Zelfdeterminatietheorie / kinderen met leer- en ontwikkelingstoornissen / motivatie
 

Inhoud

Wat als je als professionele hulpverlener ervaart dat kinderen en hun omgeving (ouders, leerkrachten …) weinig of niet gemotiveerd (meer) zijn? Wat kan je dan doen? Is het werken met beloningssystemen een goed idee? Welke alternatieven zijn er? En hoe komt het dat het ene kind gemotiveerd blijft en het andere niet?

We vertrekken vanuit de Zelfdeterminatietheorie van Deci en Ryan (theoretische kadering) om vandaar een vertaalslag te maken naar de eigen praktijk. Hoe kunnen we motivatie van kinderen en hun omgeving versterken/bevorderen in onze eigen setting? 

Het is een workshop onder hulpverleners waarin we elkaar inspireren, kijken naar wat al werkt én waar we nog kunnen groeien in het versterken van motivatie bij onze cliënten.
 

Door wie?

Anke Van Oevelen
Logopedist - docent Thomas More - loopbaancoach - freelance lesgever
Het Groeiatlier Vremde - www.hetgroeiatelier.be
 

Voor wie?

Hulpverleners die werken met kinderen met leer- en/of ontwikkelingsstoornissen.
 

Over wie?

6 - 12 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Je volgt deze online workshop via het platform Zoom. Je krijgt op 4/10 een e-mail met een link naar de online workshop. Kreeg je op 4/10 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Goedkeuring KMO-portefeuille wordt aangevraagd.
 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 uur tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS