Suïcidepreventie, een zaak van iedereen in de CAR

Brede basisopleiding
Thema
Geestelijke gezondheid
Type Studiedag
Code 115
Wanneer 05/11/2024
Uur 09:00u tot 12:00u
Waar Online
Prijs € 46,00 - € 39,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 04/10/2024
Aantal uren vorming 3,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Ter info

Per 5 inschrijvingen kan je een 6de medewerker gratis laten deelnemen. De gratis inschrijving kan enkel handmatig gebeuren via het secretariaat van Sig. Neem contact op met ons via info@sig-net.be wanneer je vijf medewerkers hebt ingeschreven en graag een zesde gratis de online studiedag wil laten meevolgen.
 

Trefwoorden

Suïcidepreventiebeleid - signalen - basisopleiding
 

Inhoud

De CAR-sector heeft als gedragen visie dat suïcidepreventie een onderdeel is van de opdracht van ieder CAR én dat het een taak is van iedere medewerker. Een suïcidepoging is vaak geen impulsieve beslissing, bijna altijd gaat er een heel proces aan vooraf. Het doel van suïcidepreventie is zo vroeg mogelijk in te grijpen in het proces vanuit de overtuiging dat suïcide voorkomen kan worden.

Te vaak durven we nog geen gesprek aangaan over suïcidaliteit. Het is echter voor iedereen belangrijk om alert te zijn voor signalen en er iets mee te doen. Een basisvorming voor iedere medewerker (en dus niet specifiek gericht op therapeutisch geschoolden) kan dan ook enkel enorm aanbevolen worden.

Tijdens deze online studiedag krijg je de minimaal noodzakelijke basis mee om bij te dragen aan suïcidepreventie in het centrum. Er wordt ingegaan op wat suïcidaliteit en suïcide inhoudt, hoe je signalen kan opvangen en wat je minimaal kan doen wanneer je signalen detecteert.

De vorming bestaat uit een theoretische opbouw met telkens een praktische vertaalslag.
 

Door wie?

Lara van den Bril
Suïcidepreventiewerker van CGG Andante.
 

Voor wie?

Deze basisopleiding is gericht naar alle medewerkers van de CAR. Voorkennis is niet vereist.
 

Over wie?

Deze opleiding is toepasbaar op de doelgroep van de Centra Ambulante Revalidatie.
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 - 10.15 uur
  • Pauze
  • 10.30 - 12.00 uur

Je volgt deze online studiedag via het platform Zoom. Je krijgt op 4/11 een e-mail met een link naar de online studiedag. Kreeg je op 4/11 om 14.00 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via  info@sig-net.be

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS