Signaal Digitaal Webinar - Stottertherapieën voor kleuters in model gebracht

Twee stottermodellen en drie stotterbehandelingen toegelicht
Thema
Spraak en taal
Type Webinar
Code 191
Wanneer 12/12/2023
Uur 19:30u tot 21:00u
Waar Online
Prijs € 37,00 - € 32,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 12/12/2023
Aantal uren vorming 2,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

 

Signaal Digitaal Webinar

2023 - nummers 3/4 - Stottertherapieën voor kleuters in model gebracht

  • Deel 1. Wetenschappelijke basis voor twee stottermodellen
  • Deel 2: Het gebruik van de modellen bij drie stotterbehandelingen
  • Signaal Digitaal = webinar + interactie + artikels 
  • Wanneer? di 12 december 2023 (19u30 - 21u)
  • Auteur? Sabine Van Eerdenbrugh (Thomas More)
  • Deelname? 37 euro (32 euro voor participanten)


Inhoud   

Als stotterspecialist wil je ouders van jonge kinderen die stotteren informeren over het ontstaan en de verdere ontwikkeling van stotteren. Je wil hen ook vertellen op welke componenten de gekozen behandeling werkt. Hiervoor is het nodig verschillende stottermodellen en -behandelingen voor kleuters te bekijken die momenteel in de praktijk gebruikt worden. Maar tegenwoordig stellen jij en waarschijnlijk ook de ouders waarmee je werkt, zich ook wel vragen over de onderliggende evidentie. Dringend tijd dus om dit onder de loep te nemen. We doen dit aan de hand van twee artikels.

In het eerste artikel (Deel 1: Wetenschappelijke basis voor twee stottermodellen) komen twee modellen aan bod: het Demands and Capacities model en het P&A driefactorenmodel. We stellen voor beide modellen het originele gedachtegoed, de onderliggende evidentie en een aanpassing van het originele model naar de hedendaagse praktijk voor.

In het tweede artikel (Deel 2: Het gebruik van de modellen bij drie stotterbehandelingen) lees je hoe het Demands and Capacities model en het P&A driefactorenmodel de werking van Mini-KIDS, het Lidcombe Programma en de sociaalcognitieve gedragstherapie kunnen duiden. 

Beide artikels zijn een theoretische beschrijving en toelichting van heel praktische concepten en klinische benaderingen. De inhoud van de artikels vormen een verdieping van het webinar dat Sig eerder over dit thema organiseerde (in februari 2021).

Tijdens dit webinar stelt de auteurs de artikels voor. We gaan verder in op een aantal aspecten en is er mogelijkheid tot interactie en discussie. Let wel: dit webinar omvat geen hands-on training om de vermelde programma's te gebruiken!

 

Online tijdschrift, met interactie!

De opvolger van het papieren tijdschrift Signaal is een online variant en luistert naar de naam Signaal Digitaal. Het doel blijft relevante en significante kennis en informatie ter beschikking stellen van de professionele hulpverlener. Online artikels vormen de basis van Signaal Digitaal, maar ze worden ondersteund door digitale kanalen (o.a. webinar en online discussieforum). In plaats van artikels op papier te bundelen in een nummer, stelt Signaal Digitaal ze voortaan stuk voor stuk online voor. Informatie op maat dus, met een online kantje, zodat je kunt bijblijven in je vakgebied.
 

Hoe werkt Signaal Digitaal?

Artikels vormen de basis voor een interactief online gebeuren. De auteur stelt de inhoud van het artikel kort voor in een webinar. Onmiddellijk daarna is interactie (vraagstelling, discussie, netwerking) mogelijk over het voorgestelde thema. Wie inschrijft voor een Signaal Digitaal-Webinar krijgt het artikel vooraf in handen.

Nadat de auteur het artikel voorgesteld heeft, ben je vast helemaal klaar om de tekst tot in detail te lezen. Resultaat? Geen stapels ongelezen artikels of tijdschriften meer, waar je je ooit eens door moet worstelen. Want je bent als het ware al opgewarmd!

Kan je niet aanwezig zijn op het Signaal Digitaal Webinar? Geen nood, we nemen het op (weliswaar excl. de vraagstelling) en stellen het daarna, samen met het artikel in PDF, als publicatie ter beschikking in onze webshop.
We beseffen goed dat niet alle artikels zich tot webinars zullen lenen. Het ligt in onze intentie om later ook losse artikels aan te bieden.

 

ZOOM
Via het platform Zoom kan je het Signaal Digitaal Webinar volgen. Je krijgt ten laatste op 11/12 (voor 16 u) een e-mail met praktische info en registratielink. Heb je deze link niet gekregen, kijk zeker eens in je spambox. Toch geen e-mail te zien? Neem dan contact op met Geert Andries 
 

Voor Sig-participanten

Zoals vooraf aangekondigd hebben Sig-participanten jaarlijks recht op 2 gratis deelnames aan Signaal Digitaal Webinars, ter waarde van 2x 32 euro. Wil je hiervan gebruikmaken, schrijf je dan in via een mailtje naar vanessa.de.grauwe@sig-net.be. We zorgen dan voor je gratis inschrijving. Op die manier genereert het systeem niet automatisch een factuur. Wij houden bij per participant hoeveel gratis deelnames aan Signaal Digitaal Webinars plaatsvinden. Dank voor je medewerking!

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS