Hoe kunnen we mensen met autisme ondersteunen in het omgaan met emoties?

Thema
Autisme (ASS)
Type Workshop
Code 043
Wanneer 14/06/2024
Uur 09:00u tot 16:00u
Waar Online
Prijs € 223,00 - € 178,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 13/06/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
INSCHRIJVEN ALS RESERVE
Extra info

Trefwoorden

Emotieregulatie / communiceren over emoties / ondersteunen
 

Inhoud

We horen vaak dat mensen met ASS moeite hebben met emoties, maar wat doe je eraan?

Die vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Nadat we kort stilstaan bij de reden waarom het moeilijker is voor mensen met ASS, werpen we een realistische blik op de volgende vragen: Hoe kunnen we hen ondersteunen in het reguleren van eigen emoties? En in het communiceren over emoties? Kunnen we verwachten dat ze spontaan zelf weten wat iemand anders denkt, voelt en nodig heeft? En hoe kunnen we hen daarin tegemoet komen of ondersteunen als ouder, begeleider, enz.?
 

Door wie?

Delphine Callewaert
Traumatherapeut - Klinisch Orthopedagoog - Opleider/coach
(Integratief therapeut, EMDR-therapeut, Somatic Experiencing Practitioner i.o.)
Freelance medewerker Autisme Centraal

Delphine Callewaert werkt al 10 jaar als opleider aan professionelen binnen het ASS-werkveld. Ook heeft ze een ruime ervaring in het coachen en consulteren van teams. Het vertrekpunt daarvoor zijn meestal observaties op de werkvloer. Ze doet dat in een breed scala aan voorzieningen. Het oplossingsgericht werk - met een focus op sterktes en krachten - is daarbij steeds een belangrijke invalshoek. 

Al geruime tijd specialiseert Delphine niet alleen in ASS, maar ook in traumaverwerking. Vandaag is ze deeltijds werkzaam in het traumateam van een CGG als kinder-en jongerenpsycholoog. Dat combineert ze met haar job als therapeut voor volwassenen met ASS én traumatische ervaringen binnen een privépraktijk. Specifiek hanteert ze daarbij een cliëntgerichte, integratieve aanpak, met een bijzondere passie voor het lichaamsgericht werken. Dat vormt een mooie aanvulling op EMDR.
 

Voor wie?

Professionele hulpverleners (opvoeders, psychologen, psychologisch consulenten, (ortho-)pedagogen ...) die personen met autisme begeleiden
 

Over wie?

Mensen met ASS met normale begaafdheid
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

ZOOM

Je volgt deze online workshop via het platform Zoom. Je krijgt op 13/06 een e-mail met een link naar de online workshop en wat praktische informatie. Kreeg je op 13/06 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond autisme (ASS)? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib.
Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
INSCHRIJVEN ALS RESERVE
CONTACTEER ONS