Autisme en pijn

Thema
Autisme (ASS)
Type Workshop
Code 016
Wanneer 13/02/2024
Uur 09:00u tot 12:00u
Waar Online
Prijs € 91,00 - € 73,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 12/02/2024
Aantal uren vorming 3,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Pijnbeleving - autisme - zintuigen
 

Inhoud

Van een klein kwaaltje tot chronische pijn, iedereen wordt al wel eens geconfronteerd met pijn. Maar wat als iemand over- of ondergevoelig is voor pijn? Wat als communiceren rond pijn niet zo vanzelfsprekend is? Wat als er helemaal geen taal is om hulp te vragen?

In deze workshop bekijken we hoe pijn precies werkt, welke parameters pijn heeft en hoe we die helder in kaart krijgen, zowel bij mensen met autisme met een normale begaafdheid als een verstandelijke beperking. We bespreken hoe je kan omgaan met pijn en overlopen ook heel wat concrete tips in verband met doktersbezoeken, ziekenhuizen en medicatie.

Verwacht je aan een interactieve workshop die vertrekt vanuit het theoretische somato-psycho-sociale model van pijn om zo tot praktische handvatten te komen. Er is voldoende ruimte voor vragen en eigen inbreng.
 

Door wie?

Steven Degrieck
Orthopedagoog, opleider Huis Helder 

Steven Degrieck is als orthopedagoog al meer dan 25 jaar bezig met het geven van cursussen en begeleidingen rond autisme over heel Europa. Daarnaast is hij auteur van verschillende praktische boeken rond autisme.
 

Voor wie?

Begeleiders van mensen met ASS in diverse contexten. Geen voorkennis vereist rond pijn, wel basiskennis autisme.
 

Over wie?

We hebben het in brede zin over mensen met ASS. Van kind tot volwassene, van verstandelijke beperking tot normale begaafdheid. 
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 - 10.15 uur
  • pauze
  • 10.30 - 12.00 uur

ZOOM

Je volgt deze online vorming via het platform Zoom. Je krijgt op 12/02 een e-mail met een link naar de vorming en wat praktische informatie. Kreeg je op 12/02 om 14.00 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond autisme (ASS)? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS