Masterclass DTTC en ReST

Thema
Spraak en taal
Type Workshop
Code 029
Wanneer 21/05/2024
Uur 09:00u tot 16:00u
Waar Online
Prijs € 310,00 - € 310,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 20/05/2024
Aantal uren vorming 6,50u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Spraakontwikkelingsstoornissen (SOS) / procesdiagnostiek / motorische therapie / DTTC - ReST
 

Inhoud

Voor een efficiënte therapie en een optimaal behandelresultaat is het belangrijk om te weten welke therapievorm past bij welke stoornis. Procesdiagnostiek is daarbij leidend. Voor de behandeling van motorische stoornissen zijn er verschillende mogelijkheden. In de behandeling staan de principes van het motorisch leren centraal. We bespreken twee motorische therapieën: Dynamic Temporal & Tactile cueing Treatment Approach (DTTC) en Rapid Syllable Transition Treatment (ReST).

We beginnen met het belang van procesdiagnostiek en bespreken de verschillende pijlers van behandeling bij SpraakOntwikkelingsStoornissen (SOS). We gaan dieper in op de motorische pijler en bespreken de Dynamic Temporal & Tactile cueing Treatment Approach (DTTC) en de Rapid Syllable Transition Treatment (ReST).

De Dynamic Temporal & Tactile cueing Treatment Approach is heel geschikt voor jongere kinderen met motorische spraakproblematiek en de Rapid Syllable Transition Treatment is geschikt voor oudere kinderen met motorische spraakproblematiek. We lichten de verschillende stappen van de therapieën toegelicht en oefenen ze in.

Na afloop van deze workshop ben je op de hoogte van de laatste inzichten rond procesdiagnostiek bij SOS. Je hebt inzicht in de motorische pijler en vooral in DTTC en ReST verkregen. Je kan een behandelplan opstellen en kan geschikte doeluitingen voor de behandeling selecteren voor beide therapieën.

Deze vorming wordt georganiseerd in samenwerking met Idealogo Academy
 

Door wie?

Melissa Krommedam-Wiegertjes is logopedist, Master Special Educational Needs en hogeschooldocent. Daarnaast heeft zij een ruime ervaring opgedaan in het speciaal (buitengewoon) onderwijs, ziekenhuis en in de zorg voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Melissa werkt als logopedist en autismedeskundige binnen de vroegbehandeling van de Koninklijke Kentalis. Ze geeft ook les aan de Opleiding Logopedie te Utrecht, het Kentalis Leerhuis en de ideaLOGO Academy.
 

Voor wie?

Logopedisten
 

Over wie?

3 - 12 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting inbegrepen.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Maximum 17 deelnemers

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 - 10.15 uur
  • pauze
  • 10.30 - 12.00 uur
  • pauze
  • 13.00 - 14.15 uur
  • pauze
  • 14.30 - 16.30 uur

ZOOM
Je volgt deze online workshop via het platform Zoom. Je krijgt op 30/05 een e-mail met een link naar de online vorming en wat praktische informatie. Kreeg je op 30/05 om 14.00 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.
 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS