Creatief en actief aan de slag rond het welbevinden van kinderen, met bijzondere aandacht voor leer- en ontwikkelingsstoornissen

Lees- en doeboek ‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’
Thema
Geestelijke gezondheid
Type Workshop
Code 063
Wanneer 15/02/2024
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar
Prijs € 170,00 - € 136,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 01/02/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Trefwoorden

Welbevinden - veerkracht - sociale vaardigheden
 

Inhoud

Door actief aan de slag te gaan met het 'Hey, ik ben oké'-lees- en doeboek ‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’ valt al snel te ontdekken hoe verhalen, psycho-educatie en psychotherapie het welbevinden van kinderen kunnen boosten.

Marleen Jans werkt in het Ankerpunt dagelijks rond welbevinden bij kinderen. Ze begeleidt ook heel wat kinderen en jongeren met leer- en ontwikkelingsstoornissen. In het lees- en doeboek bundelt ze de werkzame elementen in de begeleiding van die kinderen. Deelnemers mogen zich verwachten aan een praktijkgerichte workshop waarbij het de bedoeling is zelf de handen uit de mouwen te steken.

Doorheen de dag ervaar je zelf:

  • Hoe je via psycho-educatie en psychotherapie kan werken aan het welbevinden en sociale vaardigheden bij kinderen uit de lagere school.

  • Hoe je het verhaal van de 'Wondere Ommesprong' kan gebruiken om kinderen te laten nadenken over sociaal-emotionele vragen waar ze zelf mee zitten over zichzelf of bij anderen.

  • Hoe het verhaal psycho-educatie en psychotherapie begrijpbaar maakt voor kinderen.

  • Hoe je creatieve opdrachtjes uit de cognitieve gedragstherapie, creatieve speltherapie, mindfulness, yoga en yomiqi op een goede manier kan inzetten om kinderen te helpen nieuwe vaardigheden te begrijpen en in te oefenen.

  • Hoe je met elk kind individueel of in groep aan de slag kan gaan met dit boek.

  • Hoe er ook speciale aandacht gaat naar kinderen met AD(H)D & ASS, leer- en andere ontwikkelingsstoornissen.

Benieuwd naar de inhoud van het boek? Hier kan je alvast meer informatie terugvinden: https://ankerpunt.be/publicaties/
 

Door wie?

Marleen Jans
Oprichtster en directrice van Ankerpunt

Marleen Jans startte haar beroepscarrière als educatief medewerker en in het onderwijs waar ze als leerkracht en zorgcoördinator aan de slag was. Ze verdiepte zich als leercoach in problematieken als dyscalculie, dyslexie, autismespectrumstoornis, ADHD en hoogsensitiviteit. Later behaalde ze een diploma in de psychotherapie voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ze is tewerkgesteld als jeugd- en gezinstherapeut bij Ankerpunt, waar ze ook directeur is.
 

Voor wie?

Therapeuten, zorgcoördinatoren en begeleiders die met kinderen werken. In deze workshop is er speciale aandacht voor kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen.
 

Over wie?

Kinderen van 5 - 11 jaar 
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauze inbegrepen.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond geestelijke gezondheid? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS