Aan de slag met STAPP! (Speech Therapy App) bij spraakapraxie en afasie

Hoe STAPP in te zetten binnen de klinisch praktijk?
Thema's
Spraak en taal
Hersenletsel (NAH)
Type E-learning + webinar
Code 186
Wanneer 14/11/2023
Uur 11:00u tot 12:00u
Waar Online
Prijs € 140,00 - € 140,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 20/10/2023
Aantal uren vorming 5,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Trefwoorden

Therapeutisch instrument / spraakapraxie / afasie / NAH
 

Inhoud

STAPP is een online therapeutisch instrument voor de acute fase en revalidatiefase waarin oefeningen voor spraakapraxie en afasie systematisch gebundeld zijn. De applicatie is ontwikkeld binnen het STAPP-project van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en uitgetest door logopedisten en patiënten. Het platform wordt tegenwoordig al door veel revalidatieklinieken en zorginstellingen gebruikt.

De cursus ‘Aan de slag met STAPP!’ is bedoeld voor logopedisten die volwassenen met afasie en spraakapraxie behandelen en STAPP willen leren inzetten.

Deze vorming omvat:

  • de online module ‘STAPP-handleiding’ met alle basisfunctionaliteiten van de app,
  • de online module ‘Aan de slag met STAPP’, waarbij je praktisch leert handelen met de applicatie aan de hand van casuïstiek,
  • een webinar op 14/11 met de mogelijkheid tot vragen en discussie,
  • de mogelijkheid om te allen tijde informatie te delen of vragen te stellen in de STAPP-community

Sig organiseert deze vorming i.s.m. STAPP Solutions.
 

Door wie?

Judith Feiken

De bedenker van STAPP is Judith Feiken, die werkt als logopedist en klinisch linguïst bij het Universitair Medisch Centrum Groningen, het Centrum voor Revalidatie en als onderzoeker bij de Rijksuniversiteit Groningen. Judith is daarnaast vanuit STAPP Solutions actief betrokken bij de hele doorontwikkeling van de online omgeving, het werkmateriaal en de cursussen.

Met ondersteuning van Bente van der Heide

Bente van der Heide werkt als logopedist en klinisch linguïst. Daarnaast vervult ze bij STAPP Solutions ook de rol van opleidingscoördinator.
 

Voor wie?

Logopedisten
 

Over wie?

Volwassenen met afasie en/spraakapraxie
 

Praktisch

De hele online training duurt in totaal ongeveer 4 uur.

Voor de online modules wordt gebruikgemaakt van de online leeromgeving van STAPP Education. Na je inschrijving ontvang je van Sig een link die je toegang geeft tot een proefaccount dat geldig blijft tot 1 december 2023. Hoe vroeger je inschrijft, hoe langer je gebruik kan maken van het proefaccount. Je krijgt meteen toegang tot de module ‘STAPP-handleiding’, en die blijft beschikbaar voor alle STAPP-gebruikers. Je volgt eerst die module en dan pas de module ‘Aan de slag met STAPP!’. Die is voor alle deelnemers van deze training beschikbaar vanaf 1 oktober 2023 tot aan het webinar in november en is dus in die periode zelfstandig te volgen.

Je volgt het webinar op 14 november 2023 via het platform Zoom. Het webinar duurt 1 uur. Je krijgt op 13/11 een e-mail met een link naar het webinar en wat praktische informatie. Kreeg je op 13/11 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS