Inspiratietool ICF-CY: van een integratief beeld naar doelen en behoeften

Thema
ICF
Type Webinar
Code 183
Wanneer 07/11/2023
Uur 09:30u tot 11:00u
Waar Online
Prijs € 37,00 - € 32,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 24/10/2023
Aantal uren vorming 1,50u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Trefwoorden

ICF-CY / handelingsgerichte diagnostiek / onderwijsbehoeften / CLB
 

Inhoud

De inspiratietool werd ontwikkeld om CLB-medewerkers te ondersteunen bij het formuleren van onderwijsbehoeften aan de hand van ICF-CY. In dit webinar laten we jou kennismaken met de inspiratietool aan de hand van een casus binnen een handelingsgericht diagnostisch traject. De bio-psycho-sociale bril van ICF-CY biedt ons de mogelijkheid om het functioneren van een leerling zo concreet en breed mogelijk te beschrijven. Op die manier ondersteunt het ons om de transfer van integratief beeld naar doelen en behoeften te maken en zo te komen tot bruikbare aanbevelingen.

Na dit webinar kan je probleemloos door de inspiratietool navigeren en op die manier vanuit heldere doelen zo concreet mogelijke behoeften formuleren.
 

Door wie?

Sarah Schaubroeck is halftijds verantwoordelijke diagnostiek voor de permanente ondersteuningscel voor CLB’s van het gemeenschapsonderwijs en halftijds teamcoördinator van Prodiagnostiek.

Laetitia Bokestael is psycho-pedagogisch consulent bij CLB De Ring.
 

Voor wie?

CLB-medewerkers en andere hulpverleners die al beschikken over basiskennis op het vlak van ICF
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.
 

ZOOM

Je volgt dit webinar via het platform Zoom. Je krijgt op 6/11 een e-mail met een link naar het webinar en wat praktische informatie. Kreeg je op 6/11 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond ICF? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS