Werken na hersenletsel: aan de slag met ICF

Thema's
ICF
Hersenletsel (NAH)
Type Webinar
Code 180
Wanneer 23/11/2023
Uur 09:30u tot 11:30u
Waar Online
Prijs € 37,00 - € 32,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 09/11/2023
Aantal uren vorming 2,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Trefwoorden

ICF / biopsychosociaal redeneren / NAH / werk
 

Inhoud

Het terugkeren naar de arbeidsmarkt met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) gaat vaak gepaard met verschillende uitdagingen. In het ESF project ‘Werken na hersenletsel’ werken de projectpartners een draaiboek uit voor arbeidsgerichte revalidatie na NAH. Dit draaiboek bestaat uit zes stappen. ICF wordt in elke stap ingezet als gedeeld begrippenkader. De “lived (work)experience” van de persoon met NAH is het vertrekpunt. ICF helpt om het functioneren van de persoon, op niveau van functies, activiteiten en participatie, in relatie tot drempelverhogende en -verlagende persoonlijke en externe factoren voor duurzame werkhervatting te concretiseren en te vertalen in revalidatiedoelen.  ICF ondersteunt de persoon met NAH en versterkt de communicatie tussen relevante actoren. Tijdens dit webinar bekijken we samen een pilootversie van het draaiboek en reflecteren over de meerwaarde van ICF voor relevante actoren betrokken bij arbeidsgerichte revalidatie. 
 

Door wie?

Dorien Vandenborre
Functie: Promotor ESF-project Werken na Hersenletsel (https://www.thomasmore.be/werken-na-hersenletsel) 
Opleiding: lic. Logopedie – Audiologie, dr in Taalkunde
Tewerkstelling: docent-onderzoeker Thomas More Hogeschool

Tessa Delien
Functie: Onderzoeker ESF-project Werken na Hersenletsel (https://www.thomasmore.be/werken-na-hersenletsel)
Opleiding: Master in de Ergotherapeutische Wetenschappen
Tewerkstelling: onderzoeker Thomas More Hogeschool
 

Voor wie?

Artsen, paramedici, kinesitherapeuten, psychologen, (ortho)pedagogen, verpleegkundigen, leidinggevenden en coördinatoren werkzaam in het onderwijs, de welzijns- of gezondheidszorg, of de sector arbeidsintegratie of de hierbij betrokken overheden
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

ZOOM

Je volgt dit webinar via het platform Zoom. Je krijgt op 22/11 een e-mail met een link naar het webinar en wat praktische informatie. Kreeg je op 22/11 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.
 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond ICF? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS