Overprikkeling na een hersenletsel - informatie voor professionals

Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Webinar
Code 158
Wanneer 31/10/2023
Uur 10:00u tot 12:00u
Waar Online
Prijs € 37,00 - € 32,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 30/10/2023
Aantal uren vorming 2,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Overprikkeling / NAH / zintuiglijke prikkelverwerking
 

Inhoud

Na een niet-aangeboren hersenletsel kunnen mensen overprikkeld raken door zintuiglijke prikkels zoals licht, geluid of geuren. Deze mensen voelen zich bijvoorbeeld overweldigd in een supermarkt, hebben een afkeer van fel zonlicht of kunnen niet meer naar familiefeesten gaan.

Overprikkeling kan een enorme impact hebben op de ervaren levenskwaliteit. Helaas staat het wetenschappelijk onderzoek naar overprikkeling na een hersenletsel nog in de kinderschoenen.

Zo is het onduidelijk welke factoren de overprikkeling veroorzaken en in stand houden, hoe we overprikkeling kunnen meten en hoe we de klachten kunnen behandelen.

Tijdens dit webinar krijg je een antwoord op die vragen en krijg je een overzicht van de wetenschappelijke literatuur over overprikkeling na een hersenletsel. Je leert ook meer over de grote lessen die getrokken zijn uit recent onderzoek naar overprikkeling na een niet-aangeboren hersenletsel.
 

Door wie?

Hella Thielen
Klinisch neuropsycholoog, doctorandus aan de KU Leuven
 

Voor wie?

Iedereen die op professioneel vlak met personen met een NAH werkt.
 

Over wie?

Personen met een NAH
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Uurregeling van de dag:

  • 10 - 12 uur

Je volgt dit webinar via het platform Zoom. Je krijgt op 30/10 een e-mail met een link naar het webinar en wat praktische informatie. Kreeg je op 30/10 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond hersenletsel (NAH)? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS