Basiscursus RESTART DCM

Thema
Spraak en taal
Type Workshop
Code 113
Wanneer 14/03/2024
15/03/2024
31/05/2024
Uur 09:00u tot 16:00u
Waar Online
Prijs € 608,00 - € 487,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 13/03/2024
Aantal uren vorming 18,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Behandeling / stotteren / jonge kinderen / Restart-DCM / logopedie
 

Inhoud

De Nederlandse richtlijn uit 2020 ‘Stotteren bij kinderen, adolescenten en volwassenen’ adviseert het behandelen van jonge, stotterende kinderen te doen volgens het Demands & Capacities Model (DCM) of volgens het Lidcombe Programma (LP). Onderzoek heeft aangetoond dat beide behandelingen vergelijkbare resultaten geven (de Sonneville e.a., 2015). 

Deze driedaagse workshop is bedoeld voor collega-logopedisten die praktisch aan de slag willen met het Demands en Capacities Model (DCM) volgens de RESTART-werkwijze.

Voor verdere inhoudelijke informatie over de RESTART Werkwijze zie www.restartdcm.nl.

 1. Dag één: het doen van diagnostiek en voeren van een adviesgesprek; het opstellen van een omschrijvende, logopedische diagnose; het formuleren van een behandelplan met SMART-doelen;  intensief oefenen van het verlagen van motorische en linguïstische Demands (verwachtingen).
   
 2. Dag twee: het verlagen van emotionele en cognitieve Demands en het vergroten van de motorische, linguïstische, emotionele en cognitieve Capacities (mogelijkheden).
   
 3. Dag drie: ongeveer twee maanden later, worden ieders ervaringen in de praktijk aan de hand van eigen casuïstiek besproken.
   

Door wie?

Ellen Laroes


Logopedist-stottertherapeut, eigen praktijk te Brunssum en Docent Vloeiendheidsstoornissen, Zuyd Hogeschool te Heerlen
 

Voor wie?

Deze driedaagse workshop is bedoeld voor collega-logopedisten die jonge, stotterende kinderen behandelen of willen gaan behandelen én die praktisch aan de slag willen met het Demands en Capacities Model (DCM) volgens de RESTART-werkwijze.
 

Over wie?

3 - 6 jaar
 

Praktisch

Uurregeling van de lesdagen:

 • 9.00 - 10.15 uur
 • pauze
 • 10.30 - 12.00 uur
 • pauze
 • 13.00 - 14.15 uur
 • pauze
 • 14.30 - 16.00 uur

ZOOM
Je volgt deze online workshop via het platform Zoom. Je krijgt op 13/03 een e-mail met een link naar de online workshop en wat praktische informatie. Kreeg je op 13/03 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Terugbetaling KMO-portefeuille werd aangevraagd.
 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS