Rekenzwakke kinderen leren omgaan met kommagetallen

Thema's
Leerstoornis
Spraak en taal
Type Studiedag
Code 109
Wanneer 12/02/2024
Uur 09:00u tot 16:00u
Waar Online
Prijs € 122,00 - € 105,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 29/01/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Trefwoorden

Rekenmoeilijkheden / kommagetallen / rekentherapie
 

Inhoud

Veel kinderen struikelen over de werkelijkheid van kommagetallen, maar voor rekenzwakke kinderen is dat niet hun eerste valpartij. Zij hebben er meestal al een massa extra oefenuren, veel taakklasmomenten en therapie opzitten. En toch moeten ook zij aan de slag met deze rekenmaterie. Maatgetallen, ons muntsysteem en de overstap naar het gevorderd rekenen vragen inzicht in het werken met kommagetallen.

Tijdens deze online studiedag bekijken we concreet hoe je rekenzwakke kinderen vanaf 9 jaar kan begeleiden in het verwerven van dat inzicht. Wat vertelt ‘de komma’ ons? Hoe kan je vatten dat de plaats van een cijfer binnen het getal zijn waarde bepaalt? We staan eerst stil bij het lezen, schrijven en visualiseren van kommagetallen om nadien de vier hoofdbewerkingen door te nemen. Voor iedere stap die we zetten, krijgt de deelnemer voorbeelden van speelse inoefenvormen.
 

Door wie?

Hilde Heuninck
Logopedist

www.hildeheuninck.be

Al meer dan 35 jaar legt Hilde zich toe op het begeleiden van kinderen met ernstige rekenmoeilijkheden. Ze is auteur van verschillende praktijkboeken. In haar werk zoekt ze altijd naar strategieën, ondersteuningen en werkvormen die de kinderen inzicht bijbrengen en hen motiveren om dat inzicht in te oefenen.
 

Voor wie?

Voor therapeuten en zorgleerkrachten die in hun praktijk of werkomgeving kinderen met rekenmoeilijkheden begeleiden.
 

Over wie?

6 - 18 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 - 10.15 uur
  • pauze
  • 10.30 - 12.00 uur
  • pauze
  • 13.00 - 14.15 uur
  • pauze
  • 14.30 - 16.00 uur

Je volgt deze online studiedag via het platform Zoom. Je krijgt op 11/02 een e-mail met een link naar de online studiedag en wat praktische informatie. Kreeg je op 11/02 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond leerstoornissen? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS