Rekenzwakke kinderen leren omgaan met de rekenwereld tot 1000

Thema
Leerstoornis
Type Studiedag
Code 108
Wanneer 17/11/2023
Uur 09:00u tot 16:00u
Waar Online
Prijs € 117,00 - € 101,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 15/11/2023
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Rekenproblemen / rekenstrategieën tot 1000 / inzicht
 

Inhoud

De rekenwereld tot 1000 is meer dan een verdieping van de kennis en vaardigheid tot 100. In deze fase worden niet alleen de getallen groter, maar zien we ook echte procedures verschijnen. De basisbewerkingen worden met elkaar gecombineerd om complexere berekeningen te maken. De rekenverhalen worden uitgebreid en het cijferend rekenen komt aan bod. Nog meer dan voorheen zullen we goed moeten kijken op welke manier rekenzwakke kinderen aan de slag gaan. Uit de aard van hun fouten of de plaats waar hun denkstappen ontsporen, kunnen we vaak begrijpen waarom het zo moeilijk loopt.

Tijdens deze online studiedag komt aan bod hoe we kinderen op een inzichtelijke manier in de rekenwereld kunnen helpen. We bekijken ook hoe we kunnen stimuleren tot inoefenen zodra het inzicht verworven is. De meeste kinderen met rekenmoeilijkheden hebben daarvan al flink wat hinder ondervonden. Ze hebben al veel meer geoefend dan hun leeftijdgenoten en beseffen maar al te goed dat het resultaat niet in verhouding is. Voor hen zijn speelse inoefensituaties bijna een noodzaak.
 

Door wie?

Hilde Heuninck
Logopedist

Al meer dan 35 jaar legt Hilde Heuninck zich toe op het begeleiden van kinderen met ernstige rekenmoeilijkheden. Ze is auteur van verschillende praktijkboeken. In haar werk zoekt ze altijd naar strategieën, ondersteuningen en werkvormen die de kinderen inzicht bijbrengen en hen motiveren om dat inzicht in te oefenen. Meer info via www.hildeheuninck.be.
 

Voor wie?

De studiedag is bedoeld voor therapeuten, zorg- en taakleerkrachten die in hun praktijk rekenzwakke kinderen begeleiden.
 

Over wie?

6 - 12 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 - 10.15 uur
  • pauze
  • 10.30 - 12.00 uur
  • pauze
  • 13.00 - 14.15 uur
  • pauze
  • 14.30 - 16.00 uur

Je volgt deze online studiedag via het platform Zoom. Je krijgt op 16/11 een e-mail met een link naar de online studiedag. Kreeg je op 16/11 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond leerstoornissen? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 uur tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS