It Takes Two to Talk® Hanen Certificeringsworkshop

Thema
Spraak en taal
Type Workshop
Code 099
Wanneer 19/10/2023
20/10/2023
26/10/2023
27/10/2023
Uur 09:30u tot 17:00u
Waar Online
Prijs € 1035,00 - € 952,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 19/09/2023
Aantal uren vorming 26,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Ouderbegeleiding - groepsbijeenkomsten - taalinterventie
 

Inhoud

De Hanen Certificeringsworkshop gaat vooral in op het proces van het werken met volwassenen, hoe groepsbijeenkomsten op te zetten, te plannen en te leiden, gebaseerd op de principes van het onderwijs aan volwassenen. In deze workshop besteden we ruim aandacht aan het maken van video-opnames van de ouder-kindinteractie en het geven van onmiddellijke feedback aan de ouder. Verder gaan we in op de manier waarop een Hanencursus in de eigen werksituatie vorm kan krijgen.

Na afloop van de online workshop heeft de deelnemer kennis van en inzicht in ouder-kindinteractie en kan die dermate (indirect) optimaliseren, dat er een goede voedingsbodem ontstaat voor de spraak- en taalverwerving van het kind. Deelnemers kunnen ook de Hanencursus PDMT opzetten. Die bestaat uit een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele bezoeken, waarin video-opnames gemaakt worden van de ouder-kindinteractie, gevolgd door onmiddellijke feedback. Tijdens de oudercursus vindt gerichte taalinterventie plaats, gebaseerd op uitgebreid onderzoek.

De deelnemer is na deelname gecertificeerd voor het geven van de Hanencursus PDMT onder de naam The Hanen Program®. Tijdens de online workshop wordt door middel van interactieve werkvormen/rollenspellen een actieve bijdrage van de deelnemer gevraagd dus een stabiele internetverbinding en een laptop of PC met webcam én microfoon zijn absoluut noodzakelijk om deel kunnen te nemen aan de online workshop.

Meer informatie over Hanen vind je ook op de pagina van onze website getiteld Hanen-web of op de Canadese website www.hanen.org.
 

Door wie?

Abi Bearn

Gecertificeerd Hanen ITTT-trainer
 

Voor wie?

Deze workshop is uitsluitend bedoeld voor logopedisten die werken met jonge kinderen met spraak- en taalstoornissen en hun ouders. Het Hanen Centre is heel strikt in de toelatingsvoorwaarden. Het heeft geen zin dat personen met een andere opleiding zich aanmelden.
 

Over wie?

18+ jaar
 

Cursusmaterialen

De materialen die bij de workshop horen zijn nagenoeg allemaal in het Engels en worden digitaal aangeleverd. Uitzondering is het Nederlandse boek 'Praten doe je met zijn tweeën' (laatste aangepaste editie van april 2020). Dat is een praktische handleiding voor ouders van kinderen met een vertraagde taalontwikkeling. De aankoopprijs van het boek zit niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld. Je moet het boek zelf aankopen voor de start van de cursus. Je kan de publicatie eventueel online bestellen via bv. Bol.com.
 

Praktisch

Deze vorming gaat online door via Zoom op 19 oktober, 20 oktober, 26 oktober en 27 oktober 2023 van 9.30 tot 17.00 uur.

De cursus wordt gespreid over vier dagen (in tegenstelling tot de ITTT-workshop voor Engelstaligen die slechts 3 dagen duurt). Dat wordt gedaan omdat geen van de deelnemers aan de cursus Engels als moedertaal heeft en er op die manier meer tijd kan voorzien worden om langer bij bepaalde onderwerpen stil te staan en als deelnemer de kans te krijgen om de besproken materie voldoende te begrijpen en te verwerken. Enige basiskennis van het Engels is dus wel een vereiste.

Een bijkomend voordeel bij het volgen van deze specifieke cursus is dat wanneer alle deelnemers Nederlands spreken de oefenmomenten in kleinere groepjes ook in het Nederlands kunnen gebeuren. De overige delen van deze workshop gaan echter volledig in het Engels door.

LET OP: nadat je je ingeschreven hebt via deze pagina zal je van ons een unieke link ontvangen waarmee je je ten laatste op 8 september 2023 moet registreren op de webpagina van het Hanen Centre! Je deelname aan de workshop is enkel en alleen geldig indien zowel de inschrijving via Sig als de registratie bij het Hanen Centre tijdig afgerond zijn!

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS