Autisme en hoogbegaafdheid

Thema
Autisme (ASS)
Type Studiedag
Code 177
Wanneer 09/11/2023
Uur 09:00u tot 16:00u
Waar Online
Prijs € 117,00 - € 101,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 08/11/2023
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Autisme / hoogbegaafdheid / hoogintelligentie
 

Inhoud

Er wordt vaak aangegeven dat autisme en hoogbegaafdheid moeilijk te onderscheiden zijn. Dat hoeft echter niet zo te zijn.

Tijdens deze online studiedag wordt in de eerste plaats bekeken wat hoogbegaafdheid betekent. We gaan in op de verschillende kaders die gebruikt kunnen worden om het vast te stellen. Vervolgens wordt dezelfde denkoefening gemaakt rond autisme. Dat gebeurt vanuit tal van materialen die je een zicht geven op de prikkelverwerking van personen met autisme. Op basis van die kennis wordt gekeken hoe autisme herkend kan worden bij hoogbegaafde personen. 

Wetenschappelijke theorie en vertaling naar de praktijk gaan hand in hand. In de namiddag ga je zelf aan de slag met materialen. Je ontdekt op welke elementen je kan letten om autisme te herkennen. Er wordt gewerkt met eenvoudige, alledaagse materialen. Op die manier kan je er in jouw praktijk onmiddellijk mee aan de slag. 

Het wordt een boeiende dag met heel wat nieuwe input rond het autistische denken bij hoogbegaafde kinderen.
 

Door wie?

Adi Van Den Brande 
Postgraduaat autisme

Oprichtster van 'Het Lampje', Adviesbureau Autisme met specialisatie hoogbegaafdheid - Leerkracht IBSO Woudlucht - Autiwerking - Auteur van 'Toolbox: het autistische denken'
 

Voor wie?

Professionele hulpverleners met affiniteit met de doelgroep: CLB-medewerkers, zorgleerkrachten, psychologen, coaches … Er is geen specifieke voorkennis vereist.
 

Over wie?

0 tot 18 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Maximum 30 deelnemers

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 - 10.15 uur
  • pauze
  • 10.30 - 12.00 uur
  • pauze
  • 13.00 - 14.15 uur
  • pauze
  • 14.30 - 16.00 uur

Je volgt deze online studiedag via het platform Zoom. Je krijgt op 8/11 een e-mail met een link naar de online studiedag en wat praktische informatie. Kreeg je op 8/11 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond autisme (ASS)? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS