SpraakKlankOnderzoek (SKO) voor beginners

Thema
Spraak en taal
Type Webinar
Code 065
Wanneer 13/02/2023
Uur 19:30u tot 21:30u
Waar Online
Prijs € 37,00 - € 32,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 13/02/2023
Aantal uren vorming 2,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Let op: dit webinar is volzet, maar het wordt hernomen op donderdag 2 maart e.k. van 9 tot 11 uur.

>> Meer info en inschrijven herneming 

 

Trefwoorden

Spraakklankstoornissen / "articulatie" / onderzoek 
 

Inhoud

Het SpraakKlankOnderzoek (SKO) is een computerondersteunde test met een geautomatiseerde fonologische en fonetische resultatenverwerking. De online test is geïntegreerd in het e-health platform ASISTO en werkt met een licentiesysteem en een credit per afname. Het SKO bestaat uit een basisonderzoek en enkele extra modules, waaronder een diadochokinese- en inconsistentietest. Sinds januari 2022 staat de test op de limitatieve lijst van het Riziv. Het SKO wordt ondertussen door veel logopedisten gebruikt.

Het basisonderzoek (module SKO-basis) vormt het leeuwendeel van de test en is genormeerd voor Vlaamse kinderen van 2;6 tot 8;0 jaar. Het biedt een doorgedreven fonetische en fonologische analyse van de spraak. De 72 doelwoorden bevatten alle fonemen van het Nederlands en de meeste consonantverbindingen, zowel in initiale als in finale positie. Aangezien de fonetische en fonologische analyse door de computer gebeurt, zijn de resultaten onmiddellijk na de transcriptie van de responsen beschikbaar in een digitaal rapport.

Dit webinar wil beginnende (of toekomstige) gebruikers van de SKO stap voor stap wegwijs maken in het afnemen van de SKO-modules. Een digitale test zorgt namelijk altijd voor een beetje drempelvrees. We nemen je online op sleeptouw, zodat je goed voorbereid aan een afname van het SKO kan beginnen. We demonstreren de afname en laten je dan zelf in kleine digitale groepjes het SKO-basisonderzoek uitproberen. Nadien is er ruimte voor vragen.

Ter info: er is ook een webinar over het SKO voor gebruikers met (enige) ervaring (code 069)

 

Door wie?

Jente Verbesselt (KU Leuven), Joris VanopstalIngrid Herreman (CAR ’t Vlot) en Geert Andries (Sig), allen lid van de SKO-werkgroep, waarin alle opleidingen logopedie in Vlaanderen vertegenwoordigd zijn

 

Voor wie?

Logopedisten, nieuwe gebruikers van het SKO (mensen die het SKO nog niet hebben of het nog niet of nog maar enkele keren gebruikt hebben)
 

Over wie?

2;6 - 8;0 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen

Minimum 10 - maximum 30 deelnemers

Zoom

Via het platform Zoom kan je dit webinar volgen. Je krijgt een e-mail met een link op 13/2 en wat praktische informatie. Kreeg je op 13/2 voor 14u00 nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem gerust een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS