Masterclass DTTC en ReST

Thema
Spraak en taal
Type Workshop
Code 067
Wanneer 04/04/2023
Uur 09:00u tot 16:30u
Waar Online
Prijs € 291,00 - € 233,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 03/04/2023
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

LET OP: deze vorming zal online doorgaan via Zoom op 4/04/2023 vanaf 9u00 tot 16u30!

Trefwoorden

Spraakontwikkelingsstoornissen (SOS) / procesdiagnostiek / motorische therapie / DTTC - ReST
 

Inhoud

Voor een efficiënte therapie en een optimaal behandelresultaat is het belangrijk om te weten welke therapievorm past bij welke stoornis. Procesdiagnostiek is daarbij leidend. Voor de behandeling van motorische stoornissen zijn er verschillende mogelijkheden. In de behandeling staan de principes van het motorisch leren centraal. We bespreken twee motorische therapieën: Dynamic Temporal & Tactile cueing Treatment Approach (DTTC) en de Rapid Syllable Transition Treatment (ReST).

Deze workshop laat je kennismaken met de motorische therapieën DTTC en ReST. We beginnen met het belang van procesdiagnostiek en bespreken de verschillende pijlers van behandeling bij SpraakOntwikkelingsStoornissen (SOS). We gaan dieper in op de motorische pijler en bespreken de Dynamic Temporal & Tactile cueing Treatment Approach (DTTC) en de Rapid Syllable Transition Treatment (ReST).

De Dynamic Temporal & Tactile cueing Treatment Approach is zeer geschikt voor jongere kinderen met motorische spraakproblematiek en de Rapid Syllable Transition Treatment is geschikt voor oudere kinderen met motorische spraakproblematiek. De verschillende stappen van de therapieën worden toegelicht en tevens geoefend.

Na afloop van deze workshop ben je op de hoogte van de laatste inzichten met betrekking tot procesdiagnostiek bij SOS. Je hebt inzicht in de motorische pijler en vooral in DTTC en ReST verkregen. Je kunt een behandelplan opstellen en kunt geschikte doeluitingen voor de behandeling selecteren voor beide therapieën.

Deze vorming wordt georganiseerd samen met Idealogo Academy
 

Door wie?

Melissa Krommedam-Wiegertjes is logopedist, Master Special Educational Needs en hogeschooldocent. Daarnaast heeft zij een ruime ervaring opgedaan in het speciaal (buitengewoon) onderwijs, ziekenhuis en in de zorg voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Melissa is werkzaam als logopedist en autismedeskundige binnen de vroegbehandeling van de Koninklijke Kentalis. Tevens geeft zij les aan de Opleiding Logopedie te Utrecht, het Kentalis Leerhuis en de ideaLOGO Academy.


Voor wie?

Logopedisten
 

Over wie?

3 - 12 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 u – 10.15 u
  • Pauze
  • 10.30 u – 12.00 u
  • Pauze
  • 13.00 u – 14.15 u
  • Pauze
  • 14.30 u – 16.30 u

ZOOM
Via het platform Zoom kunt u deze online vorming volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online vorming op 31/03 en wat praktische informatie. Kreeg u op 31/03 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

Maximum 16 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem gerust een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS