Sensory Profile Schoolvragenlijst

Thema
Cognitie en gedrag
Type Workshop
Code 158
Wanneer 21/11/2022
Uur 09:00u tot 16:00u
Waar Online
Prijs € 235,00 - € 188,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 07/11/2022
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven PRINT
Extra info

Trefwoorden

Sensorisch profiel - prikkelverwerking - schoolvragenlijst - Schoolcompanion

 

Inhoud

De ‘Schoolcompanion’ is een genormeerde vragenlijst die door de leerkracht ingevuld kan worden. Deze schoolvragenlijst vormt samen met de ‘Sensory Profile’ (SP) een waardevolle evaluatie van de Sensorische Informatieverwerking thuis en op school. Mede op basis van deze informatie kan een gerichte begeleiding gekozen worden. Je leert tijdens deze online workshop de vragenlijst te scoren, uit te werken en te interpreteren voor een goede advisering en begeleiding van leerkrachten.

Tijdens deze workshop leer je de vragenlijst te gebruiken als observatie-instrument voor je praktijk. De Schoolcompanion is een genormeerde vragenlijst die bestaat uit 62 vragen die door de leerkracht ingevuld kunnen worden. De antwoorden van de vragenlijst worden uiteengezet in kwadrantscores (registratie, zoekend, gevoeligheid en vermijdend). Daarnaast is er - net als in de Sensory Profile - een sectiesamenvatting waaruit duidelijk wordt hoe sensorische informatieverwerking op school doorwerkt en gezien wordt.

Een extra waardevolle toevoeging zijn de factorscores. Deze factorscores geven aan hoe de SI-verwerking doorwerkt op school. Heeft de leerling meer begeleiding van de leerkracht nodig dan andere klasgenootjes? Is hij/zij betrokken bij wat er in de klas gebeurt? Is hij/zij beschikbaar om te kunnen leren? Is hij/zij gevoelig voor prikkels om hem/haar heen en daardoor snel afgeleid?

Tijdens deze online vorming worden er verbanden gelegd tussen scores vanuit de Sensory Profile en de School Companion.

De vorming wordt georganiseerd in samenwerking met de organisatie Anders Kijken naar Kinderen (AKK).
 

Door wie?

Edwin Harms

Fysiotherapeut, ambulant dienstverlener en oplossingsgericht coach

 

Voor wie?

Kinesitherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten die minimaal een basisdag Sensory Profile hebben gevolgd bij Sig (zie vorming met code 139) of bij een andere organisatie.

 

Over wie?

4 - 12 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 u – 10.15 u
  • Pauze
  • 10.30 u – 12.00 u
  • Pauze
  • 13.00 u – 14.15 u
  • Pauze
  • 14.30 u – 16.00 u

ZOOM
Via het platform Zoom kunt u deze online cursus volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online cursus op 18/11 en wat praktische informatie. Kreeg u op 18/11 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

Minimum 20, maximum 22 deelnemers

Delen

Inschrijven
CONTACTEER ONS