Een eerlijke kans: ontwikkeling stimuleren bij kinderen in kansarmoede

Thema
Algemeen
Type Studiedag
Code 057
Wanneer 07/04/2022
Uur 09:00u tot 16:00u
Waar Online
Prijs € 106,00 - € 91,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 05/04/2022
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

PRINT
Extra info

Trefwoorden

Kansarmoede - ontwikkelingsgericht werken
 

Inhoud

Wie leerkrachten, therapeuten en andere hulpverleners bevraagt naar de belangrijkste kenmerken van opgroeien in kansarmoede, krijgt vaak de klassiekers als antwoord: problemen met financiën, woningnood, problemen met hygiëne, ongezonde voeding, justitie, sociaal isolement, enz.

Dit zijn de kenmerken die iedereen via de media heeft leren kennen. En ze zijn zeker belangrijk voor het leven van de volwassenen in kansarmoede. Maar voor kinderen zijn het vaak de secundaire kenmerken. Ze worden er zeker door beïnvloed. Veel belangrijker echter zijn de kenmerken die een directe invloed hebben op hun ontwikkeling als kind: stress, identiteitsontwikkeling, zelfbeeld, taalontwikkeling, cognitieve disfuncties, sociale vaardigheden, enz.

De invloed van deze factoren op de ontwikkeling van het kind in kansarmoede vormt het eerste deel van deze studiedag. Welke mogelijkheden er zijn om de begeleiding van deze kinderen te optimaliseren, is het tweede deel. Deze studiedag richt zich vooral op de ontwikkeling van het kind tussen 0 en 12.
 

Door wie?

Albert Janssens
CeSMOO bvba
Vormingswerker en video-coach

Onderwijzer in gewoon en buitengewoon onderwijs. Sinds 1992 vormingswerker in binnen- en buitenland. Auteur van verschillende boeken. Onderzoekt onderwijs en kansarmoede sinds 2011.
 

Voor wie?

Voor leerkrachten, therapeuten en iedereen die met kinderen in kansarmoede werkt
 

Over wie?

0 - 12 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 u – 10.15 u
  • Pauze
  • 10.30 u – 12.00 u
  • Pauze
  • 13.00 u – 14.15 u
  • Pauze
  • 14.30 u – 16.00 u

ZOOM

Via het platform Zoom kunt u deze online studiedag volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online studiedag op 06/04 en wat praktische informatie. Kreeg u op 06/04 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

Delen

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS