De taal van moeilijk gedrag

Antwoorden op de hulpvraag achter gedragsmoeilijkheden
Thema
ADHD
Type Workshop
Code 022
Wanneer 10/03/2022
11/03/2022
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar
Prijs € 274,00 - € 219,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 24/02/2022
Aantal uren vorming 12,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

PRINT
Extra info

Trefwoorden

Moeilijk gedrag - gedragsmoeilijkheden - ATTEND-aanpak

 

Inhoud

Kinderen en jongeren die herhaaldelijk of acuut moeilijk gedrag stellen, brengen een boodschap over: een nood, een verborgen hulpvraag. Ze doen dat misschien op een vreemde, moeilijke of zelfs grensoverschrijdende manier, maar ze praten met ons. Via gedrag. Sprekende harten, strijdende zwaarden.

Met deze wetenschap mag het niet verbazen dat heel wat heersende interventies onvoldoende antwoord bieden op de aanwezige zorgvraag. Via de ATTEND-aanpak die multidisciplinaire kennis integreert, (ontwikkelings)leeftijden, aanwezige problematieken en contexten overstijgt, ligt er een wereld aan inzichten klaar om ons meester te maken. Zodra we de taal van moeilijk gedrag spreken, hebben we toegang tot oplossingen.

Tijdens deze workshop verwerven we theoretische kennis op een dynamische en interactieve wijze, we verrijken vaardigheden via praktijkgerichte oefeningen, en integreren tools door aangebrachte casussen.

 

Door wie?

Katelijne Van Lommel

Kinder- en jeugdpsychologe verbonden aan hulpverlening en onderwijs, gespecialiseerd in gedragsmoeilijkheden, complexe (kinderpsychiatrische) problematieken en Verfijnde Pedagogiek.

Auteur van ‘Sprekende harten, strijdende zwaarden. Moeilijk gedrag bij kinderen en jongeren’ (Pelckmans)

 

Voor wie?

Professionelen die met kinderen, jongeren (alsook hun ouders) werken en op zoek zijn naar een verfijnde, praktijkgerichte benadering van moeilijk gedrag. Voorkennis is niet vereist.

 

Over wie?

Kinderen en jongeren met of zonder (bijkomende en complexe) problematieken, met een kalenderleeftijd van 6 tot 18 jaar en een ontwikkelingsleeftijd vanaf 2 jaar.

 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Delen

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS