CO-OP benadering: een probleemoplosser worden voor dagelijkse activiteiten

Code 174
Thema's
(Psycho)motoriek
ICF
Type Workshop
Code 174
Wanneer 07/04/2022
08/04/2022
10/10/2022
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar
Prijs € 465,00 - € 372,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 24/03/2022
Aantal uren vorming 18,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

PRINT
Extra info

Bent u lid van Ergotherapie Vlaanderen? Schrijf dan in via deze link.

 

Trefwoorden

CO-OP / interventie / dagelijkse activiteiten uitvoeren / (motorisch) leren stimuleren

 

Inhoud

Cognitive Orientation to daily Occupational Performance (CO-OP) is een cliëntgerichte interventie gebaseerd op (motorische) leer- en gedragstheorieën, geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De CO-OP ApproachTM is uit diverse onderzoeken effectief gebleken voor kinderen/jongeren met diverse diagnoses, en eveneens voor volwassenen met NAH en CVA.

Een therapeut begeleidt de cliënt bij het leren of verbeteren van dagelijkse activiteiten. De cliënt leert het handelen te analyseren en cognitieve strategieën te verwerven en zo problemen op te lossen. De CO-OP benadering is een cliëntgerichte, activiteitgerichte interventie die het (motorisch) leren stimuleert zodat cliënten, wanneer ze problemen ervaren in andere contexten of bij nieuwe activiteiten, ook dan cognitieve strategieën kunnen aanwenden om de activiteit naar tevredenheid uit te voeren. Door deze transfer van leren wordt participatie mogelijk.

Deze workshop bestaat uit twee opeenvolgende dagen en een derde dag een aantal maanden later. Tijdens de tweedaagse gaan we in op cliëntgerichte doelbepaling, het observeren en analyseren van de uitvoering van  de dagelijkse activiteiten in de context met behulp van de PQRS en DPA en de cliënt  begeleiden door middel van guided discovery om een strategiegebruiker te worden.  Op dag 3 werken we met casuïstiek en vragen van deelnemers. Deze dag is interactief en gevarieerd, zodat deelnemers feedback ontvangen op het toepassen van CO-OP benadering in de eigen praktijk. Deze dag dient als een verdieping binnen de CO-OP benadering. De 3 opleidingsdagen vormen als één geheel de workshop.

 

Door wie?

Rianne Jansens

Ergotherapeut, heeft gewerkt met kinderen/jongeren van 0-20 jaar met diverse beperkingen in diverse contexten. Ze was docent bij een opleiding ergotherapie. Momenteel studeert en werkt ze in het P4Play project: www.p4play.eu.  
Samen met collega Jolien van den Houten is Rianne sinds  2006 gecertificeerd CO-OP instructor. Als associate of ICAN (International Cognitive Approaches Network) is ze ook actief in de Knowledge Translation Committee.
Meer info: https://icancoop.org/

 

Voor wie?

Voor ergotherapeuten (maar ook voor andere hulpverleners) werkzaam met cliënten (kinderen en volwassen) die problemen ervaren bij het uitvoeren van dagelijkse (motorische) activiteiten ten gevolge van DCD, ADHD, ASS, CP, SB, dystonie, NAH en CVA.

 

Over wie?

6 - 18+ jaar

 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen. 

 

Delen

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS