Stressmanagement bij autisme

Thema
Autisme (ASS)
Type Studiedag
Code 109
Wanneer 13/12/2021
Uur 09:00u tot 16:00u
Waar Online
Prijs € 104,00 - € 89,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 09/12/2021
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

PRINT
Extra info

Trefwoorden

ASS / stress / prikkelverwerking
 

Inhoud

Mensen met autisme lopen omwille van hun autisme en hoe de omgeving daarmee omgaat vaak gebukt onder stress. Storende en verwarrende zintuiglijke prikkels, onduidelijke communicatie, onvoorspelbaar menselijk gedrag … het zal je dagelijkse kost maar zijn.

Tijdens deze studiedag leer je hoe je stress bij mensen met autisme in kaart kan brengen. En natuurlijk ook hoe je er, eventueel samen met hen, iets aan kan doen.

Vereiste voorkennis: kennis hebben van de basiskenmerken van autisme, zowel op gedragsmatig als (vooral) op cognitief vlak. Enige levenservaring (met stress) is een voordeel. 
 

Door wie?

Dr. Peter Vermeulen
Autisme Centraal
Pedagoog en autismedeskundige

Hij heeft een specifieke deskundigheid inzake neuropsychologische aspecten van autisme, (differentiaal)diagnostiek, psychologische begeleiding en sociale cognities. In 2002 werd hij gepromoveerd tot doctor in de Sociale Wetenschappen met een proefschrift over normaal tot hoogbegaafde volwassenen met autisme. Hij is tevens auteur van diverse artikels en boeken over autisme en verzorgt internationaal


Voor wie?

Hulpverleners: voornamelijk gericht op psychologen, orthopedagogen, sociaal werkers, (zorg)leerkrachten en (revalidatie)artsen.
 

Over wie?

6 tot 18 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 u – 10.15 u
  • Pauze
  • 10.30 u – 12.00 u
  • Pauze
  • 13.00 u – 14.15 u
  • Pauze
  • 14.30 u – 16.00 u

ZOOM
Via het platform Zoom kunt u deze online studiedag volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online studiedag op 10/12 en wat praktische informatie. Kreeg u op 10/12 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

Accreditering voor artsen werd aangevraagd bij het paritair comité Psychiatrie

Delen

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS