Webinar - Executieve functies in cognitie, gedrag en emotie

Een theoretisch overzicht en behandelmogelijkheden - code 108
Thema
Cognitie en gedrag
Type Webinar
Code 108
Wanneer 04/06/2020
Uur 14:00u tot 15:30u
Waar Online vorming
Prijs € 25,00 - € 25,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 03/06/2020
Aantal uren vorming 1,50u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

PRINT
Extra info

 

Afdrukbare fiche


Via het platform Zoom kunt u deze webinar volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de webinar op 04/06 en wat praktische informatie. Kreeg u op die dag voor 12.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be
 

Trefwoorden

Executieve functies
 

Inhoud

Executieve functies worden beschouwd als een transdiagnostische factor - wat zoveel betekent als dat ze bij heel wat ziektebeelden mee 'in the picture' staan. Dit betekent dus dat executieve disfuncties vaak voorkomen, over veel verschillende pathologieën heen. Een goed begrip van wat deze functies precies zijn, is dan ook onontbeerlijk. Tijdens deze webinar wordt een aantal theorieën overlopen om tot een goed begrip te komen. Daarnaast wordt de invloed van deze executieve functies - die vaak vooral als een 'cognitief' iets worden begrepen - op ons gedrag, onze emoties, ... ook gekaderd. Tot slot wordt een aantal suggesties qua behandelmogelijkheden kort overlopen.

 

Door wie?

Wouter Lambrecht, klinisch neuropsycholoog, werkzaam in de Hersenletselpraktijk en het Centrum voor neuropsychologie te Gent.
 

Voor wie?

Professionele hulpverleners werkzaam met kinderen of volwassenen.
 

Praktisch

Documentatie inbegrepen.
 

ZOOM
Via het platform Zoom kunt u deze online studiedag volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online studiedag op 04/06 en wat praktische informatie.
Kreeg u op 04/06 voor 12.00 u nog geen link gekregen via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be


Delen

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS