Wat zijn de cognitieve gevolgen na een hersenletsel?

Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Infosessie
Code 218
Wanneer 15/02/2024
Uur 14:30u tot 16:00u
Waar UZ Pellenberg Lubbeek
Prijs € 0,00
Uiterste inschrijvingsdatum 15/02/2024
Aantal uren vorming 2,00u
Vorming voor Breed Publiek

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Inhoud

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) als gevolg van bijvoorbeeld een hoofdtrauma of een beroerte kan leiden tot verschillende neuropsychologische problemen. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen cognitieve problemen zoals problemen met concentratie, geheugen, ruimtelijk inzicht, logisch redeneren en planning, organisatie van taken, en emotionele en gedragsveranderingen zoals verlies van interesse en initiatief, impulscontroleverlies en ontremd gedrag. 
 

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de meest voorkomende cognitieve problemen na een NAH. Deze problemen worden besproken in relatie tot het (dis)functioneren van het brein en herstelmechanismen in het beschadigde brein. Er kan gesproken worden over hoe cognitieve problemen zich weerspiegelen in het dagelijkse leven en hoe deze opgevangen kunnen worden. Er wordt eveneens ruimte gemaakt voor het uitwisselen van moeilijkheden, mogelijkheden, ervaringen en eventueel beproefde hulpmiddelen.
 

Door wie?

  • Karla Michiels
    Klinisch neuropsycholoog
  • Tessa Schots
    Ergotherapeut

Voor wie?

Deze activiteit is specifiek bedoeld voor familieleden van personen met NAH. Studenten en professionelen kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS