Hoe omgaan met een beperkt ziekte-inzicht na NAH

Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Hersenletsel-café
Code 218
Wanneer 16/03/2023
Uur 19:00u tot 21:00u
Waar Cafetaria WZC Ter Potterie, Brugge
Prijs € 0,00
Uiterste inschrijvingsdatum 15/03/2023
Aantal uren vorming 2,00u
Vorming voor Breed Publiek

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Wat is een hersenletselcafé?

Het opzet van de hersenletsel-cafés is laagdrempelig. Een hersenletsel-café is een ideale gelegenheid waar mensen met een hersenletsel en hun netwerk, anderen kunnen ontmoeten in een rustige omgeving. Gezelligheid, gesprek en ontmoeting staan voorop. 

 

Hersenletselcafé in Brugge

“Zij is precies zo veranderd sedert haar hersenletsel. Zelf vindt zij dat er niet zoveel aan de hand is buiten misschien eens iets vergeten en wat trager wandelen maar verder loopt, in haar ogen, alles nog prima’.

Hier is duidelijk sprake van een gebrek aan ziekte-inzicht: het niet meer kunnen inschatten van wat je sterke en je zwakke kanten zijn, van hoe je ‘NAH’ je leven en dat van je naaste omgeving beïnvloedt.

Als je zelf niet ziet wat de invloed van je hersenletsel op je functioneren is, kun je hierover moeilijk in gesprek gaan. Dan vraag je geen hulp als het nodig is en ben je minder gemotiveerd om er aan te werken, je problemen aan te pakken..

In het hersenletselcafé proberen we om zelf wat inzicht te krijgen in deze beperking en tips uit te wisselen hoe we er het beste mee kunnen omgaan.

 

Interesse?

Inschrijven kan via de SIG-website of via het mailadres: griet.carlier@onshuisbrugge.be

 

 

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS