Hoe hou ik het vol als partner/ouder van een persoon met een hersenletsel

Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Cursus
Code 254
Wanneer 15/11/2022
22/11/2022
29/11/2022
06/12/2022
Uur 19:00u tot 20:30u
Waar Online
Prijs € 50,00
Uiterste inschrijvingsdatum 06/12/2022
Aantal uren vorming 6,00u
Vorming voor Breed Publiek
Inschrijven PRINT
Extra info

Inhoud

Je partner of kind heeft een hersenletsel opgelopen. Het leven ziet er plotseling anders uit, ook voor jou. Meestal overkomt het je, het mantelzorger worden/zijn van een persoon met hersenletsel. Je rolt er automatisch in en pas na een tijd wordt de inhoud van de taak duidelijk.

Wat betekent het om mantelzorger van een persoon met hersenletsel te zijn? Waarom is het zo moeilijk? Hoe bewaak je je grenzen? Hoe hou je het vol? Welke tips kan je gebruiken in je eigen situatie? Wat met je eigen vrije tijd? We gaan ook leren van elkaar door samen in gesprek te gaan. We zoeken naar manieren om mantelzorger te zijn en toch jezelf niet te verliezen.

Deze cursus gaat online door en er worden maximum 6 deelnemers toegelaten zodat er voldoende tijd is voor iedereen om zijn of haar verhaal te doen.
 

Een getuigenis:

Ik ontmoette een kleine groep lieve, strijdvaardige mantelzorgers live in een knusse, rustige en huiselijke setting. Er was voldoende ruimte om iedereen aan het woord te laten. En ook inhoudelijk vond ik de juiste mix. Elke ontmoeting was rond een deelthema van NAH opgebouwd en kende een informatief luik, aangevuld met eigen ervaringen. Sig coördineerde met duidelijke powerpoint-presentaties, afgewisseld met onze eigen ervaringen. Maar bovenal luisterde de medewerker van SIG zeer goed naar ieders verhaal doorheen de verschillende ontmoetingen. Verrassend sloot ze de cursus dan ook af met enkele, persoonlijke tips voor elke deelnemer afzonderlijk.

De cursus is minder interessant indien uw partner/kind nog in de acute fase zit.

 

Door wie?

Sabine Willaert
Vormingswerker, stafmedewerker Sig en ervaringsdeskundige.

 

Voor wie?

Speficiek voor partners of ouders van een persoon met een hersenletsel

Studenten en professionelen kunnen niet deelnemen aan deze activiteit

Delen

Inschrijven
CONTACTEER ONS