Gratis boekvoorstelling kinderboek 'Mama heeft een hersenbloeding'

Online lancering kinderboek
Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Lanceringsmoment
Code 284
Wanneer 06/12/2021
Uur 17:00u tot 18:00u
Waar Online
Prijs € 0,00
Uiterste inschrijvingsdatum 05/12/2021
Aantal uren vorming 1,00u

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Sig, de Hersenletsel Liga, Kinder-maat en Belgian Stroke Council presenteren de gratis online boekvoorstelling van MAMA HEEFT EEN HERSENBLOEDING.

 

Jaarlijks krijgen 19.000 Belgen een beroerte. Dit nieuwe kinderboek legt op een heldere manier aan kinderen uit wat er aan de hand is bij een hersenbloeding, een van de verschijningsvormen van een hersenberoerte.

"Mama krijgt een hersenbloeding" begint zo: Kasper komt thuis na een middag spelen bij zijn vriend. “Dag mama, ik ben terug!”, roept hij. Maar er komt geen reactie. Wanneer hij de woonkamer binnen wandelt, ziet hij mama op de grond liggen. Wat is er gebeurd? 

Dit prachtig geïllustreerde kinderboek van Sarah Wulteput (illustraties: Seppe Van den Berghe) geeft meer uitleg over een hersenbloeding. Snel handelen is belangrijk om hersenschade zoveel mogelijk te voorkomen. Een hersenbloeding is een zeer ingrijpende gebeurtenis, met vaak een langdurig herstel tot gevolg. Het boek helpt om dit bespreekbaar te maken met je kind. Naast een hersenbloeding kan ook een herseninfarct of een hersentrombose optreden. Deze termen noemen we in de volksmond ‘een beroerte’. Hierbij herkennen we vaak dezelfde symtomen: verlamming van een lidmaat of een scheef hangende mondhoek.

Een initiatief dat kinderen op hun maat en niveau wil betrekken bij en informeren over medische aandoeningen, uitgegeven door Sig, met de steun van Kinder-maat (www.kinder-maat.com), de Hersenletsel Liga (www.hersenletselliga.be), de Belgian Stroke Council (https://belgianstrokecouncil.be/nl/).

 

U komt toch ook?

Deelname is gratis! Wil je er ook graag bij zijn op 6 december (van 17u tot max. 17.45u), schrijf je dan in.

We bezorgen u de Zoomlink, zodat u alles vlot kan volgen.

  • Contact voorstelling: Geert Andries, Sig vzw (0479 26 05 72) - Sarah Wulteput (0498 49 79 10)

 

Boek bestellen?

Het boek is van de persen gerold. Verkoopprijs 15 euro (excl. verzending) 

Meer info en bestellen via onze webshop is al mogelijk!

 

ZOOM
Via het platform Zoom kunt u deze webinar volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online boekvoorstelling in de voormiddag van 6/12 en wat praktische informatie. Kreeg u op 6/12 om 14u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Geert Andries via geert.andries@sig-net.be 

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS