Mijn mama/papa heeft een hersenletsel. Wat is er nu allemaal gebeurd? Hoe kan ik mama/papa helpen?

Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Infosessie
Code 251
Wanneer 29/09/2021
Uur 17:00u tot 18:30u
Waar Online
Prijs € 5,00
Uiterste inschrijvingsdatum 29/09/2021
Aantal uren vorming 1,50u
Vorming voor Breed Publiek

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Inhoud

Wat is er met mijn mama/papa? Ze zeggen dat er iets in haar/zijn hoofd is gebeurd? Je mama/papa heeft ofwel een (verkeers)ongeval, een beroerte, een hersenbloeding of een hersentumor gehad en daardoor werken de hersenen niet goed meer. We spreken dan over een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Je ziet misschien veranderingen aan het lichaam van mama/papa, bv. verlamming aan arm, niet meer vlot kunnen stappen, niet goed meer kunnen spreken. Dit noemen ze zichtbare gevolgen. Daarnaast zijn er ook zaken die niet zichtbaar zijn, bv. mama/papa is vaak moe, of vlugger boos, of vergeet je op te halen, of doet minder dan vroeger. 

Jij voelt als kind dat je mama/papa anders geworden is. We willen je graag helpen door uit te leggen wat er gebeurd is. Daarnaast gaan we ook vertellen hoe jij mama/papa kunt helpen. Je krijgt ook de tijd om vragen te stellen.

Voor de ouders: we raden aan om in de buurt te blijven tijdens de sessie om je kind eventueel extra uitleg te geven of te stimuleren om een vraag te stellen.

 

Door wie?

Koen Browaeys
Neurospycholoog

 

Voor wie?

Kinderen van 10 tot 12 jaar die een ouder hebben met een niet-aangeboren hersenletsel.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS