NAH - Revalidatie na hersenletsel: overzicht van hedendaagse en nieuwe ontwikkelingen in de revalidatie & behandeling van de neurologische patiënt - Voor studenten

Code 223
Thema
Hersenletsel (NAH)
Type
Code 223
Wanneer 23/04/2018
Uur 18:30u tot 21:00u
Waar Hersenletselpraktijk Gent
Prijs € 15,00
Uiterste inschrijvingsdatum 23/04/2018
Aantal uren vorming 2,50u
Vorming voor Breed Publiek

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Inhoud

Tot een paar decennia terug was ‘neurorevalidatie’ voornamelijk gericht op het motorische- en communicatieve aspect. Gelukkig staat intussen ook het cognitieve aspect al stevig in the picture, met nog recenter (hoewel geleidelijkaan) ook aandacht voor het emotionele- en sociaal-cognitieve aspect van neurorevalidatie. Is deze evolutie toe te juichen? En vertaalt dit zich in een groter welbevinden?

We kijken naar revalidatiemogelijkheden die op vandaag in de kliniek worden toegepast; zo gaan we in op verschillende vormen van therapie zoals functie- strategietraining.

We illustreren ook een aantal ‘nieuwere’ technieken aan de hand van videofragmenten. Hierbij wordt ondermeer een antwoord geformuleerd op vragen als ‘wat zijn exoskeletons?’, ‘hoe kan het brein gestimuleerd worden dankzij elektriciteit of magnetisme?’, … kortom, een boeiende voordracht waarbij alles in het werk wordt gesteld om aan te tonen hoe onze neuroplasticiteit kan worden beïnvloed.

 

Begeleiding

Wouter Lambrecht, neuropsycholoog

 

Doelgroep

Deze vorming is uitsluitend bedoeld voor studenten.
Studenten kunnen niet deelnemen aan deze activiteit. Hiervoor worden dan ook geen attesten uitgereikt.
 

Deze activiteit wordt aangeboden door Sig in samenwerking met

 

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS