Webinar - Therapie in corona-tijden: ondersteunen van cliënten en ouders tijdens online sessies

Code 107

Praktisch
Type activiteit: Webinar
Wanneer 28/05/2020
Uur 14:00 tot 15:30
Waar Online vorming
Prijs € 25,00 - € 25,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 27/05/2020
Aantal uren vorming 1,5u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Afdrukbare fiche


Via het platform Zoom kunt u deze webinar volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de webinar op 25/05 en wat praktische informatie. Kreeg u op die dag voor 12.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be
 

Trefwoorden

Online therapie / ouders
 

Inhoud

Niets is meer hoe het was, en dat geldt dus ook voor onze therapieën. Ben jij ook overgeschakeld op online-sessies? Ondanks de fysieke afstand, beland je als therapeut in de woonkamer van je cliënt en ben je dichter bij dan ooit voordien. Op die manier word je niet alleen deelgenoot van het gezinsgebeuren, maar ben je zowel voor je cliënt als voor de ouders een welkome hulp in hun bubbel. We botsen daarbij op spanningen en conflicten, we zien gezagsproblemen, maar ook onzekerheid en onvermogen bij ouders. 

Hoe ga je daarmee om als therapeut? Hoe creëer je de noodzakelijke therapie-voorwaarden vanop afstand? En hoe pak je de emotionele en opvoedkundige obstakels aan die daarbij opduiken? Op dergelijke vragen gaan we in tijdens deze webinar.

 

Door wie?

Klaar Hammenecker, kinderpsycholoog met jarenlange ervaring als therapeut en pedagogisch coördinator van kinderen met ontwikkelings- en gedragsstoornissen.
 

Voor wie?

Professionele hulpverleners werkzaam met kinderen en hun ouders.

 

Praktisch

Documentatie inbegrepen.

ZOOM
Via het platform Zoom kunt u deze online studiedag volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online studiedag op 28/05 en wat praktische informatie.
Kreeg u op 28/05 voor 12.00 u nog geen link gekregen via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be


Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140