Wat is NAH? Oorzaken en gevolgen

Code 208

Praktisch
Type activiteit: Infosessie
Wanneer 12/03/2020
Uur 14:00 tot 16:30
Waar Revarte Edegem
Prijs € 0,00
Doelgroep Breed publiek
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 12/03/2020
Aantal uren vorming 2,5u

Deze vorming werd geannuleerd

 

Afdrukbare fiche


Inhoud

De belangrijkste oorzaken van een niet-aangeboren hersenletsel zijn (verkeers)-ongevallen, een beroerte, infecties of een hersentumor. De groep mensen met NAH wordt elk jaar groter, mede door de groeiende medische en technologische kennis. Meer en meer mensen overleven hersenbeschadiging. Er wacht hen de zware taak om met de blijvende gevolgen te leren leven. 
Het gezin en de directe omgeving belanden samen met de betrokkene in deze veranderde situatie: grote zorgen over de toekomst lopen doorgaans over in ‘zorgen voor’ een geliefd persoon die in meerdere of mindere mate op zoek moet naar zichzelf in deze nieuwe realiteit. Hierin zijn moeilijke of verwarrende situaties niet uitgesloten, omdat NAH naast mogelijke lichamelijke beperkingen doorgaans gevolgen heeft op de emoties en persoonlijkheid van de persoon.

Deze infosessie bestaat enerzijds uit een theoretische kadering over de ernst, gradatie en aard van hersenletsels. Anderzijds verduidelijken we mogelijke gevolgen en bespreken een aantal omgangsvormen om deze voor alle betrokkenen draaglijker te maken.
 

Door wie?

Sabine Bruynseraede
Klinisch neuropsycholoog
 

Voor wie?

Deze activiteit is bedoeld voor personen met NAH en hun familie/netwerk.
Studenten en professionelen kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

.

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140