Taalmaatjes: logopedische ouderbegeleiding bij kleuters

Code 051

Praktisch
Type activiteit: Studiedag Herfst
Wanneer 03/11/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar UC Leuven Limburg (Campus Hertogstraat Heverlee)
Prijs € 102,00 - € 87,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 26/10/2020
Aantal uren vorming 6u
Ik schrijf me in

 

 

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Taalmaatjes / logopedische ouderbegeleiding / kleuters met spraak- en taalproblemen
 

Inhoud

Op deze praktische en interactieve studiedag geven de auteurs van Taalmaatjes hun ervaring en enthousiasme rond ouderbegeleiding door.

De vier sessies van Taalmaatjes worden voorgesteld met de nodige toelichtingen, tips en tricks. Achtergrond wordt gegeven bij de begeleiding van ouders van kleuters met spraak- en taalproblemen.

Vaardigheden worden aangeleerd en ingeoefend om een sterke ouderbegeleiding uit te bouwen, toepasbaar in verschillende sociale milieus en culturen. Alles wordt rijk geïllustreerd met beeldmateriaal.

Taalmaatjes wordt bij Sig te koop aangeboden aan logopedisten zonder het verplicht volgen van deze studiedag. Na deelname aan deze dag heb je Taalmaatjes echter helemaal in de vingers en ben je klaar om individueel of in groep met ouders aan de slag te gaan.

Taalmaatjes in tijden van lockdown: bekijk hier het voorstellingsfilmpje voor het gebruik van Taalmaatjes via telelogopedie.
 

Door wie?

Ingrid Herreman en Wanda Heylen
CAR ’t VLOT, Beveren
Logopedisten, Hanentherapeuten, auteurs van ‘Taalmaatjes’
Ruime ervaring in het begeleiden van kleuters en hun context.

Ingrid gaf al vele studiedagen rond fonologie: Hodson & Paden en Metaphon. Wanda werkte mee aan het symposium Ouderbegeleiding en gaf al meerdere studiedagen rond ouderbegeleiding en het inzetten van voorlezen bij taalproblemen.


Voor wie?

Logopedisten die aan de slag willen met ouders van kleuters in privépraktijk, CAR, thuisbegeleidingsdienst, buitengewoon kleuteronderwijs, enz.
 

Over wie?

3 - 6 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen


Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140