Online studiedag - Selectief mutisme of autisme? Verschillen én universele oplossingen

Code 122

Praktisch
Type activiteit: Online studiedag
Wanneer 02/11/2020
Uur 09:00 tot 16:00
Waar Online
Prijs € 102,00 - € 87,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 26/10/2020
Accreditering voor artsen werd aangevraagd
Aantal uren vorming 6u
Ik schrijf me in

 

Afdrukbare fiche

Via het platform Zoom kunt u deze online studiedag volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online studiedag op 30/10.

Kreeg u op 30/10 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via  kim.van.daele@sig-net.be

 

Trefwoorden

Selectief mutisme / autisme / extreme verlegenheid
 

Inhoud

Als een kind op school (bijna) niet praat, maar thuis wel, kan er sprake zijn van selectief mutisme. Maar wat is selectief mutisme precies? Wat komt er, behalve het niet praten, nog meer bij kijken? Heeft het met autisme te maken? Hoe kunnen deze kinderen begeleid worden? Hoe ga je hier als leerkracht mee om? Wat moet je wel en wat kun je beter niet doen? Welke therapie is geschikt om deze kinderen te behandelen?

Vanuit verscheidene casussen wordt een combinatie van theorie en praktijk doorgenomen. De nadruk ligt op handelingstips die je verder kunnen helpen bij het lesgeven aan of behandelen van kinderen met selectief mutisme. Tevens wordt uitgebreid gekeken naar de overeenkomsten en verschillen in gedrag tussen kinderen met selectief mutisme en kinderen met autisme.

Naast casussen wordt gebruikgemaakt van videofragmenten en actieve participatie van de deelnemers.
 

Door wie?

Eustache Sollman
Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (SOTOG)
Begeleider passend onderwijs

Gespecialiseerd in selectief mutisme, begeleidt kinderen, ouders en leraren, auteur van ‘Breek de stilte, over selectief mutisme en extreme verlegenheid bij kinderen’, zie ook www.breekdestilte.nl
 

Voor wie?

Elke hulpverlener die werkt met kinderen met selectief mutisme.
Er is geen specifieke voorkennis vereist.
 

Over wie?

3 tot 18 jaar
 

Praktisch

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 u – 10.15 u
  • Pauze
  • 10.45 u – 12.00 u
  • Pauze
  • 13.00 u – 14.15 u
  • Pauze
  • 14.45 u – 16.00 u

ZOOM
Via het platform Zoom kunt u deze online studiedag volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online studiedag op 30/10 en wat praktische informatie.


Kreeg u op 30/10 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.beDeel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140