Online studiedag - Samenwerken met netwerken van personen met NAH

Code 005

Praktisch
Type activiteit: Online studiedag
Wanneer 09/07/2020
Uur 09:00 tot 16:00
Waar Online
Prijs € 102,00 - € 87,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 06/07/2020
Aantal uren vorming 6u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Afdrukbare fiche

Belangrijk
Bekijk de aangepaste uurregeling onderaan bij 'praktisch'.
 

Trefwoorden

Netwerken / samenwerking formele en informele zorg / positie professional
 

Inhoud

Sociaal-maatschappelijke veranderingen en sturing door de overheid zorgen voor een veranderend zorglandschap. De vermaatschappelijking van de zorg stelt dat bij de ondersteuning van personen met een zorgbehoefte meer ingezet moet worden op het natuurlijke netwerk als ondersteuningsbron. Welke gevolgen heeft dit voor de professionele hulpverlener? Tijdens deze interactieve vorming schetsen we een kader over het belang van samenwerken met het netwerk en is er aandacht voor familieparticipatie en communicatie met alle leden van het netwerk.

Personen met NAH hebben te maken met een significante verschraling van hun vroegere netwerk: veranderd leven, veranderd netwerk! Via oefeningen en reële situaties worden handvatten aangereikt om netwerkversterkend aan de slag te gaan. Er is ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek.

De professionele hulpverlener wordt beschouwd als diegene die de verbindende factor is tussen de verschillende leden van het netwerk. Welke rol kan hij hierin opnemen en welke competenties worden van hem verwacht bij het samenwerken met het netwerk?
 

Door wie?

Greet Demesmaeker
Lector/onderzoeker, departement Gezondheid en Welzijn, opleiding bachelor orthopedagogie, AP Hogeschool Antwerpen.

Lid van de commissie Mantelzorg Samana - werkt freelance voor diverse organisaties.

Demesmaeker, G., & Pazmany, E. (2019). Aandacht voor personen uit het secundaire netwerk van thuiswonende volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel. Signaal, 107, 12-20.
In 2020 verschijnt haar boek over dit thema bij Sig vzw.
 

Voor wie?

Voor professionele hulpverleners die volwassenen met NAH ondersteunen, zowel mobiel, ambulant als residentieel en die aandacht hebben voor en/of samenwerken met het natuurlijke netwerk van personen met NAH.
 

Over wie?

18 tot 65 jaar
 

Praktisch

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 u – 10.15 u
  • Pauze
  • 10.45 u – 12.00 u
  • Pauze
  • 13.00 u – 14.15 u
  • Pauze
  • 14.45 u – 16.00 u

ZOOM
Via het platform Zoom kunt u deze online studiedag volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online studiedag op 8/07 en wat praktische informatie. Kreeg u op 8/07 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140