Rekenen met RekentrapperS in 4, 5 en 6

Getallenkennis, hoofdrekenen met cirkels, breuken en decimalen - code 002

Praktisch
Type activiteit: Studiedag
Wanneer 02/03/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar VIVES Brugge
Prijs € 102,00 - € 87,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 18/02/2020
Aantal uren vorming 6u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

RekenTrapperS / 4e tot 6e leerjaar / rekenmethode / technieken
 

Inhoud

RekenTrapperS (RTS) is een krachtige en innovatieve rekenmethode voor kinderen met en zonder rekenproblemen. RTS 4, 5 en 6 biedt modules die zowel klassikaal als in individuele rekentrajecten ingezet kunnen worden voor leerlingen tussen 10 en 14 jaar en in basis-educatie. De technieken van RTS zijn krachtige rekentechnieken die het inzicht versterken. De werkvormen steunen op contextueel rekenen en coöperatief en zelfsturend leren.

Tijdens deze basisstudiedag over RTS komen de aspecten hoofdrekenen, efficiënt cijferen, herleidingen, getallenkennis in combinatie met decimalen, breuken en procenten, en contextuele vaardigheden aan bod. Herleiding in metend rekenen is een ideaal onderwerp om het contextueel exploreren en coöperatief leren motiverend in te zetten voor leerlingen. De voorbeelden kan je meteen toepassen in je eigen (klas)omgeving. Deze studiedag biedt een mooie mix van relevante theorieën en meteen toepasbare praktijkoefeningen (die we meteen zelf inoefenen).

Noot: Deze studiedag is een verdieping op de studiedag Rekentrappers 1, 2 en 3 (donderdag 12/12/2019, code 171). Het volgen van beide studiedagen is een meerwaarde omdat het een continuüm is. Deelnemers krijgen zeker meer inzicht in de verticale opbouw van RTS wanneer ze beide studiedagen volgen.
 

Door wie?

Lucas Hermans
Eureka Expert

Leraar wiskunde en wetenschappen en medewerker bij Eureka Expert.


Voor wie?

Deze studiedag is bedoeld voor leerkrachten (gewoon en buitengewoon) basisonderwijs, logopedisten, CLB-medewerkers, remedial teachers en studenten. Voorkennis is niet nodig.
 

Over wie?

9 - 12 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen


Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140