Online workshop - Trauma bezien vanuit talent en veerkracht

Code 024

Praktisch
Type activiteit: Online workshop
Wanneer 23/02/2021
Uur 09:00 tot 16:00
Waar Online
Prijs € 185,00 - € 148,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 22/02/2021
Aantal uren vorming 6u
Ik schrijf me in

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Talenten/ trauma / positieve psychologie
 

Inhoud

Deze online workshop is een vervolg op de cursus ‘Talentgedreven Werken met kinderen’.

In ons werk hebben we allemaal te maken met kinderen met kwetsuren. Dit uit zich in hun gedrag. Tijdens deze workshop staat de helende werking van de positieve psychologie bij dergelijke kwetsuren centraal.

Door nadrukkelijk te kiezen voor een positieve insteek en tevens ruimte te maken voor wat moeilijk is en wat vast zit, ontstaat er heling bij trauma’s. De attitude van de begeleider is daarin van het grootste belang. Deze aanpak werkt in de individuele begeleiding, maar ook in groepen of in de klas. Kijken achter het gedrag van kinderen is daarbij leidend.

Het talentenverhaal kan helpen om áchter het gedrag van deze kinderen te kijken, zodat je ook hen kunt versterken van binnenuit. Er zullen een aantal interventies uit trauma-begeleiding passeren, die we vanuit de positieve psychologie zullen benaderen. Dit heeft een helend effect voor deze kinderen.
 

Door wie?

Els Pronk
Grootsklein en Blijmetmij Academie
Kindertalentenfluisteraar

Els werkt al jaren talentgedreven met ouders en kinderen. Zij heeft een eigen manier van werken ontwikkeld, waarbij zij start vanuit talent, versterkt van binnenuit en altijd werkt met de context. Ze heeft ook samen met Luk Dewulf het ‘Kindertalentenfluisteraars’-label opgericht. Daarnaast biedt zij vanuit de Blijmetmij Academie samen met Elke Busschots vele opleidingen aan rond talent.


Voor wie?

Voor iedereen die reeds de cursus ‘Talentgedreven Werken met kinderen’ heeft gevolgd en die met kinderen (en ouders) werkt met kwetsuren en dit nadrukkelijk wil doen vanuit de Positieve Psychologie (kijkend naar groei, naar mogelijkheden, naar wat er wél is)

Over wie?

0 tot 18 jaar
 

Praktisch

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 u – 10.15 u
  • Pauze
  • 10.45 u – 12.00 u
  • Pauze
  • 13.00 u – 14.15 u
  • Pauze
  • 14.45 u – 16.00 u

ZOOM
Via het platform Zoom kunt u deze online workshop volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online workshop op 22/02 en wat praktische informatie.
Kreeg u op 22/02 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.beDeel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140