Project ImPACT - Trainen van sociaal-communicatieve vaardigheden bij kinderen met een autismespectrumstoornis

Code 049

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 26/04/2021 - 27/04/2021
Uur 09:00 tot 17:00
Waar Online
Prijs € 550,00 - € 550,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 19/04/2021
Aantal uren vorming 14u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Trefwoorden

Autisme / communicatieve vaardigheden / ASS
 

Inhoud

ImPACT (Improving Parents as Communications Teachers) is een wetenschappelijk onderbouwd oudertrainingsprogramma dat ontwikkeld werd door prof. Brooke Ingersoll en Anna Dvortcsak. Het leert ouders van jonge kinderen met een autismespectrum-stoornis technieken aan die de sociaal-communicatieve vaardigheden van hun kinderen stimuleren in het dagdagelijkse leven. Het programma kan zowel individueel (met 1 gezin) als in groep (met 6 à 8 gezinnen) aangeboden worden. In de workshop komen beide modules aan bod.
 

Tijdens dag 1 van de workshop oefenen we de technieken in die gebruikt worden om de sociaal-communicatieve vaardigheden te stimuleren. Op dag 2 gaan we dieper in op hoe deze technieken aan ouders geleerd kunnen worden.
 

Deelname aan deze tweedaagse workshop vereist het vooraf doornemen van een ‘online tutorial’ (van ongeveer 8-10 uur) in het Engels als basis. Dit omdat we de workshop voornamelijk willen besteden aan interactieve oefeningen (rollenspel, case studie, sessie-planning, probleem-oplossend denken, discussie, enz.). Indien u uw deelname aan de workshop annuleert nadat u reeds gestart bent met de online tutorial, wordt de kost voor het gebruik van de tutorial aangerekend (dit komt neer op een bedrag dat overeenstemt met 75 dollar).
 

Let wel: dit programma vertoont gelijkenissen met het ‘More than words® Hanen’ programma®, zodat de workshop misschien minder nuttig is voor logopedisten die hierin werden getraind.
 

Door wie?

Dr. Sara Van der Paelt

Klinisch psycholoog en postdoctoraal onderzoeker
Onderzoeksgroep Ontwikkelingsstoornissen, UGent

Sara is officieel erkend als trainer in het ImPACT-programma en deed al verschillende studies naar de effectiviteit van dit behandelingsprogramma.

Dit is een initiatief van Sig i.s.m. UGent


Voor wie?

Voor hulpverleners die werken met gezinnen met een kind met ASS.
 

Over wie?

0 tot 6 jaar
 

Praktisch

Uurregeling van de lesdagen:

  • 9.00 u – 10.15 u
  • Pauze
  • 10.45 u – 12.00 u
  • Pauze
  • 13.00 u – 14.15 u
  • Pauze
  • 14.45 u – 17.00 u

Via het platform Zoom kunt u deze online workshop volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online workshop op 23/04. Kreeg u op 23/04 na 12.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via  kim.van.daele@sig-net.be


Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140