Online workshop - Oplossingsgericht werken bij autisme

Code 144

Praktisch
Type activiteit: Online workshop
Wanneer 08/12/2020
Uur 13:30 tot 16:30
Waar Online
Prijs € 101,00 - € 81,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 04/12/2020
Aantal uren vorming 3u
Ik schrijf me in


 

Afdrukbare fiche

Deze online workshop wordt aangeboden via WebinarJam. U krijgt een e-mail met een link naar de online workshop op 7/12 samen met de nodige praktische informatie. Kreeg u op 7/12 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

 

Trefwoorden

Autisme / oplossingsgericht werken / autismevriendelijke begeleiding of opvoeding
 

Inhoud

Een autismevriendelijke begeleiding of opvoeding vraagt een blik die verder kijkt dan enkel naar het soms moeilijke gedrag. De traditionele metafoor van de ijsberg, die focust op de oorzaak van gedrag, zal voor velen een belletje doen rinkelen. Maar wat als die cruciale oorzaak, de reden van bepaald gedrag, niet te achterhalen valt? We proberen tips en strategieën uit, maar het lijkt allemaal geen zin te hebben; de problemen blijven opduiken. Frustraties bij zowel de kinderen en jongeren met een normale begaafdheid als hun ouders of begeleiders steken dan al vlug de kop op. Maar moeten we eigenlijk wel de oorzaak van een probleem kennen om het ook aan te kunnen pakken? Is het wel zo zinvol om onze goedbedoelde tips en adviezen af te vuren op mensen met autisme? Deze online workshop brengt een introductie in het oplossingsgericht werken. We bekijken wat de visie wel en niet inhoudt, en vooral welke soort hulp op welk moment pas echt een effect heeft via de flow-chart. Moeilijkheden worden niet onder de mat geveegd, maar aangepakt met een andere focus.”

 

Door wie?

Kobe Vanroy
Autisme Centraal (www.autismecentraal.com)
Educatief medewerker

Jaren ervaring als leerkracht en leerlingbegeleider van normaalbegaafde jongeren met autisme in het buitengewoon onderwijs. Auteur van diverse (onderwijs)publicaties over autisme.
 

Voor wie?

Professionelen die (individueel) werken met kinderen en jongeren met autisme en een normale begaafdheid.
 

Over wie?

6 tot 18 jaar
 

Praktisch

13u30 tot 16u30 (inclusief korte pauze)

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140