Basiscursus PROMPT

Code 041

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 21/04/2021 - 22/04/2021 - 23/04/2021
Uur 09:30 tot 17:00
Waar Online
Prijs € 867,00 - € 867,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 19/04/2021
Aantal uren vorming 19,5u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Deze basiscursus PROMPT zal online doorgaan via ZOOM. U heeft een laptop, tablet of PC nodig mét (web)camera én microfoon om deze cursus te kunnen volgen.

 

Trefwoorden

Spraakstoornissen / logopedie / therapiemethode
 

Inhoud

Deze vorming gaat online door via Zoom. De voornaamste reden hiervoor is dat dit een cursus is waarbij er normaal gezien direct fysiek contact nodig is en we op deze momenten uiteraard geen 1,5m afstand kunnen bieden binnen de groep. In overleg met het Prompt Institute en de trainers werd daarom besloten om deze cursus online aan te bieden. Wanneer de cursus opnieuw fysiek zal kunnen gegeven worden, is bij ons op dit ogenblik nog niet bekend.

Op vlak van inhoud en didactiek is deze vorming identiek hetzelfde als de live vorming. Er is één belangrijk verschil: u hebt een persoon nodig uit uw bubbel of een aangepast poppenhoofd om de technieken te kunnen oefenen en toepassen. Hou hier zeker rekening mee.

Elke lesdag start om 9u30 en eindigt om 17u00. De momenten waarop er specifiek geoefend zal worden met een partner en/of poppenhoofd zijn de volgende:  
Dag 1: circa 15.00 tot 17.00 uur
Dag 2: circa 9.30 tot 15.00 uur
Dag 3: circa 9.30 tot 12.30 uur

De workshop PROMPT (Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets) biedt een tactiel-kinetische benadering voor spraakstoornissen in een holistisch kader voor communicatie. Met de techniek van PROMPT helpt de logopedist de cliënt met het vormen van de bewegingspatronen voor spraak, door het manipuleren van de gewenste spiergroepen en localisaties. De cliënt bouwt zo een referentie op van de spraakbewegings-patronen en kan dit daarmee vervolgens zelf oproepen. De behandeling wordt ingebed in functionele spraak- en taaldoelen, afgestemd op de individuele cliënt op participatieniveau.

De PROMPT-techniek vormt hiermee een waardevolle toevoeging aan het logopedisch handelen bij spraakstoornissen in een communicatief kader. Er worden goede resultaten gemeld, zowel bij kinderen als volwassenen en bij onder andere articulatiestoornissen, verbale ontwikkelingsdyspraxie, verstandelijke beperking, spraakapraxie en spraakontwikkelingsstoornissen.

Tijdens deze driedaagse workshop wordt de techniek van PROMPT geleerd. Er is ook aandacht voor de theoretische onderbouw en de implementatie in de logopedische praktijk. Hierna is het mogelijk een vervolgcursus te volgen, waarin de behandeling volgens PROMPT verder uitgediept wordt.

 

Door wie?

Gecertificeerd PROMPT-Instructeur

 

Voor wie?

Uitsluitend logopedisten - The PROMPT Institute is heel strikt in de toelatingsvoorwaarden. Daarnaast is 100% aanwezigheid vereist om het certificaat te verkrijgen.
 

Over wie?

Alle leeftijden
 

Praktisch

Uiterlijk 7 dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een cursuspakketje met daarin de reader van de Basiscursus PROMPT. Let op!! Dit pakket wordt gestuurd naar het adres dat u hebt opgegeven bij de inschrijving!

 

U ontvangt van ons een e-mail met daarin een link om toegang te krijgen tot de online cursus en wat praktische info. Dit gebeurt uiterlijk op 20/04. Indien u op de dag voor de cursus van ons nog steeds geen link heeft ontvangen, kijk dan eerst even in de spambox van uw e-mailaccount. Soms komt e-mail onbedoeld hierin terecht. Is ook daar niets te vinden, neem dan contact op met kim.van.daele@sig-net.be 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140