Omgaan met piekeren als familielid van een persoon met NAH

Praktisch
Type activiteit: Ontmoeting
Wanneer 18/05/2021
Uur 19:00 tot 21:00
Waar Online
Prijs € 5,00
Doelgroep Breed publiek
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 18/05/2021
Aantal uren vorming 2u
Ik schrijf me in

 

 

Afdrukbare fiche


Inhoud

Piekeren, we doen het allemaal. Als mantelzorger pieker je over gebeurtenissen uit het verleden (Had ik maar…) en over angsten voor de toekomst (Wat als ik ziek word? Wat als ik er niet meer ben? Hoe moet het dan verder?). Soms krijgen we de negatieve gedachtegang niet gestopt en geraken we geen stap vooruit. Het wordt het zo’n grote kwelling dat het ons leven overneemt. Tijd om in te grijpen! 

Merk je dat jouw hoofd nooit stil lijkt te staan? Komen dezelfde gedachten steeds opnieuw voor zonder dat je tot een oplossing komt? Of lijkt jouw piekeren een gewoonte te zijn geworden? Dan is deze online sessie iets voor jou! 

We staan stil bij wat piekeren juist is en wat gevolgen kunnen zijn van overmatig piekeren. Je krijgt handvatten mee om het piekeren aan banden te leggen en er terug controle over te krijgen aan de hand van verschillende stappen.

 

Door wie?

Greet Demesmaeker
Klinisch psycholoog

 

Voor wie?

Familieleden van personen met NAH.

Studenten kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140