Motorische vaardigheden en fysieke activiteit van kinderen en jongeren met ADHD

Een overzicht van de wetenschappelijke literatuur

Praktisch
Type activiteit: Online studiedag
Wanneer 18/02/2021
Uur 09:00 tot 16:00
Waar Online
Prijs € 104,00 - € 89,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 17/02/2021
Aantal uren vorming 6u
Ik schrijf me in

 

 

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

ADHD, motorische problemen, fysieke activiteit
 

Inhoud

Er zijn verschillende aangrijpingspunten voor de behandeling van kinderen/jongeren met ADHD. Tijdens deze online studiedag focussen we op twee aspecten die in het bijzonder relevant zijn voor de kinesitherapeutische praktijk, namelijk (1) de motorische vaardigheden/problemen van kinderen/jongeren met ADHD, en (2) fysieke activiteit in deze populatie.

Tijdens deze theoretische studiedag geven we een state of the art overzicht van de wetenschappelijke literatuur met betrekking tot beide onderwerpen. Daarnaast is er aandacht voor de vertaling van deze inzichten naar de klinische praktijk.

 

Door wie?

Prof. dr. Tine Van Damme 
Als Assistant Professor verbonden aan de Onderzoeksgroep Aangepaste Bewegingsactiviteiten en Psychomotorische Revalidatie, Departement Revalidatiewetenschappen, KU Leuven.
Als psychomotorisch kinesitherapeut verbonden aan het Expertisecentrum Autisme, UPC Z.org KU Leuven.

 

Voor wie?

In eerste instantie richten we ons tot kinesitherapeuten die werken met kinderen met ADHD. Ook andere profesionele hulpverleners met interesse in dit onderwerp zijn welkom. We verwachten dat de deelnemers voldoende kennis hebben omtrent de pathologie.

 

Over wie?

6 tot 18 jaar
 

Praktisch

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 u – 10.15 u
  • Pauze
  • 10.45 u – 12.00 u
  • Pauze
  • 13.00 u – 14.15 u
  • Pauze
  • 14.45 u – 16.00 u

ZOOM
Via het platform Zoom kunt u deze online studiedag volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online studiedag op 12/02 en wat praktische informatie.
Kreeg u op 12/02 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

Accreditatie bij PQK

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140