Online studiedag - Islamvisie op ontwikkelingsstoornissen

Code 123

Praktisch
Type activiteit: Online studiedag
Wanneer 05/11/2020
Uur 09:00 tot 16:00
Waar
Prijs € 102,00 - € 87,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 26/10/2020
Aantal uren vorming 6u
Ik schrijf me in

 

 

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Islam / ontwikkelingsstoornissen / islamvisie
 

Inhoud

Hoe kijkt men vanuit islam naar ontwikkelingsstoornissen? Wat zijn de voorschriften en hoe komen ze tot uiting in de praktijk? Hoe gaan moslimgezinnen, die naar Vlaanderen kwamen als gastarbeiders en die veelal laaggeschoold zijn met lage gezondheids-vaardigheden, om met kinderen met een ontwikkelingsstoornis? Hoe leg je deze generatie uit wat autisme is of een verstandelijke beperking?
 

Een duidelijk zichtbare beperking is begrijpelijk en bespreekbaar. Maar de beperking die niet zo zichtbaar is, zoals ADHD, autisme, een licht verstandelijke beperking en psychiatrische problemen, daarvan is het moeilijk de oorzaak en de gevolgen uit te leggen. Ervaart men hen als een 'straf' of als een 'geschenk'? Welke plaats krijgen volwassenen en ouderen met een beperking? Zijn onze zorgvoorzieningen klaar om de zorgvraag vanuit deze gezinnen passend te beantwoorden? 
 

Deze studiedag wil een beter inzicht geven in de visies op leven met een ontwikkelings-stoornis in gezinnen met een islamitische achtergrond. We bespreken ook hoe we een passende zorg kunnen bieden.
 

Door wie?

Jamal El Boujddaini
Coördinator van Taimoem, voorziening in de bijzondere jeugdzorg (De Touter vzw)

Projectcoördinator migranten en etnische minderheden, geeft regelmatig intervisie voor een cultuursensitieve begeleiding van personen met psychische problemen.
 

Naziha Maher
Kom Op tegen Kanker

Islamologe, gespecialiseerd in islam en cultuursensitieve zorg.
 

Voor wie?

Voor zorgverstrekkers, studenten en geïnteresseerden.
 

Over wie?

Alle leeftijden.
 

Praktisch

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 u – 10.15 u
  • Pauze
  • 10.45 u – 12.00 u
  • Pauze
  • 13.00 u – 14.15 u
  • Pauze
  • 14.45 u – 16.00 u

Via het platform Zoom kunt u deze online studiedag volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online studiedag op 30/10. Kreeg u op 30/10 na 12.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via  kim.van.daele@sig-net.be
 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140