Online studiedag - Hoor- spraak- en taalstimulatie volgens de principes van Auditory Verbal Therapy

Code 094

Praktisch
Type activiteit: Online studiedag
Wanneer 04/11/2020
Uur 09:00 tot 16:00
Waar Online vorming
Prijs € 102,00 - € 87,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 03/11/2020
Aantal uren vorming 6u
Ik schrijf me in

 

Afdrukbare fiche

Via het platform Zoom kunt u deze online studiedag volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online studiedag op 30/10.

Kreeg u op 30/10 na 12.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via  kim.van.daele@sig-net.be

 

Trefwoorden

AVT therapie, auditieve training, stimulatie van gehoor, spraak en taal
 

Inhoud

Dankzij de neonatale gehoorscreening van Kind & Gezin, wordt het gehoorverlies bij de meeste kinderen heel jong ontdekt, kunnen hoorapparaten of cochleaire implantaten op jonge leeftijd aangepast worden en kunnen vervolgens de kinderen en hun ouders op jonge leeftijd begeleid worden.

Tal van onderzoeken hebben aangetoond dat de beste resultaten op het vlak van taal en begrijpend lezen behaald worden door kinderen waarbij de hoor- en spraak-taalontwikkeling gestimuleerd werd volgens de principes van Auditief Verbale Therapie (AVT). Tijdens deze studiedag staan we niet alleen stil bij de basisprincipes van AVT, maar gaan we ook dieper in op strategieën en technieken die in de begeleiding gebruikt kunnen worden om de hoor- en de spraak- en taalontwikkeling optimaal te stimuleren. Op taalvlak gaat het niet alleen over het uitbreiden van de woordenschat, maar vooral over de stimulatie van de zinsbouw, de vertelvaardigheden, Theory of Mind en de executieve functies. We maken hiervoor gebruik van video’s met tal van praktische voorbeelden.
 

Door wie?

dr. Leo De Raeve
ONICI
Directeur

Leo is van opleiding psycholoog maar behaalde tevens een diploma dovenleerkracht (gehoorgestoorden A) in Tilburg en promoveerde in 2014 aan de Radboud Universiteit Nijmegen tot doctor in de Medische Wetenschappen met zijn proefschrift getiteld ‘Paediatric Cochlear Implantation: outcomes en current trends in education and rehabilitation’.
 

Voor wie?

Alle professionelen en ouders die betrokken zijn met opvoeding, onderwijs en revalidatie van kinderen met gehoorverlies (0-12 jaar).
 

Over wie?

0 tot 12 jaar
 

Praktisch

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 u – 10.15 u
  • Pauze
  • 10.45 u – 12.00 u
  • Pauze
  • 13.00 u – 14.15 u
  • Pauze
  • 14.45 u – 16.00 u

 

Via het platform Zoom kunt u deze online studiedag volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online studiedag op 30/10. Kreeg u op 30/10 na 12.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via  kim.van.daele@sig-net.be


Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140