Hoe werkt een hoorapparaat?

Code 223

Praktisch
Type activiteit: Lezing
Wanneer 30/03/2020
Uur 14:00 tot 17:00
Waar Dienstencentrum Speltincx Gentbrugge
Prijs € 3,00
Doelgroep Breed publiek
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 30/03/2020
Aantal uren vorming 3u

Deze vorming werd geannuleerd

 

Afdrukbare fiche


Inhoud

Het menselijk oor is vooral aan de binnenkant een zeer indrukwekkend ‘machientje’ dat ons in staat stelt om geluiden te interpreteren. Het zorgt ervoor dat we kunnen genieten van de stem van onze dierbaren, een streepje muziek, de geluiden van de natuur. Het gehoor heeft een belangrijke sociale functie: het is een essentieel deel van communicatie tussen mensen. Het heeft een functie in het oriënteringsvermogen in plaats en ruimte, een functie in het gevoel van veiligheid (want hoe vaak verwittigen onze oren ons niet voor potentieel gevaar). Kortom: beschadiging aan het binnenoor is meer dan louter gehoorverlies… En spijtig genoeg staat het de meesten van ons te wachten met de oude dag, want net zoals alle andere lichaamsdelen, komt ook op de oren sleet door de jaren. 

Een hoorapparaat kan echter veel helpen. Maar hoe weet je waar je zoektocht moet beginnen? Wanneer is het aangewezen, wanneer niet? Wat bestaat er allemaal? Wat kost dat grapje? Kan ik een beroep doen op een bijdrage van het ziekenfonds? Enz. Een heleboel vragen waarop we een antwoord proberen bieden tijdens deze lezing.
 

Door wie?

Caroline Coussens
Audioloog
 

Voor wie?

Deze activiteit is bedoeld voor (jong)senioren.
Studenten en professionelen kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140