Hoe omgaan met te weinig ziekte-inzicht na NAH?

Praktisch
Type activiteit: Ontmoeting
Wanneer 07/06/2021
Uur 19:00 tot 21:00
Waar Online
Prijs € 5,00
Doelgroep Breed publiek
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 07/06/2021
Aantal uren vorming 2u
Ik schrijf me in

 

 

Afdrukbare fich
Inhoud

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) betekent in veel gevallen een keerpunt in het leven van de getroffene en zijn/haar omgeving. De verwachtingsvolle realiteit wordt abrupt omgekeerd tot een onzeker toekomstperspectief. Veelal zijn mensen opgelucht na de acute fase van het incident en de revalidatie: de geliefde persoon heeft het overleefd. De grootste opdracht komt echter nadien: het correct inschatten van de reële gevolgen van het letsel en hier een haalbaar plan voor de toekomst aan koppelen.

 

Niet uitzonderlijk heeft de getroffen persoon een onrealistisch beeld van de gevolgen en wat dit betekent. Het is dan ook niet eenvoudig om hier als partner of ouder mee om te gaan: In welke mate wil/kan je iemand confronteren met zaken die niet meer mogelijk zijn? Wat doe je als iemand weer wil autorijden, werken, taken uitvoeren, … terwijl je dit zelf niet meer mogelijk acht? En hoe kan je als familielid een realistische inschatting maken van de toekomst? Daarnaast is het ook niet gemakkelijk als persoon met een hersenletsel om daarmee om te gaan, ook hier is de vraag: hoe doe je dat?

 

Door wie?

An Cornelis

Klinisch psycholoog

 

Voor wie?

Deze activiteit is bedoeld voor personen met NAH en hun omgeving.

Studenten en professionelen kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140