Hoe hou ik het vol als partner/ouder van een persoon met een hersenletsel? (online)

Code 201

Praktisch
Type activiteit: Cursus
Wanneer 27/04/2021 - 04/05/2021 - 11/05/2021 - 18/05/2021
Uur 19:00 tot 20:30
Waar Online
Prijs € 40,00
Doelgroep Breed publiek
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 27/04/2021
Aantal uren vorming 6u

Deze vorming is volzet. U kan zich echter als reserve inschrijven, als u dat wenst

Ik schrijf me in als reserve


Inhoud

Uw partner of kind heeft een hersenletsel opgelopen. Het leven ziet er ploseling anders uit, ook voor jou als partner/ouder. Meestal overkomt je het “mantelzorger worden/zijn” van een persoon met hersenletsel. Je rolt er automatisch in en pas na een tijd wordt de inhoud van de taak duidelijk. Wat betekent het om mantelzorger van een persoon met hersenletsel te zijn? Waarom is het zo moeilijk? Hoe bewaak je je grenzen? Hoe hou je het vol? Welke tips kan je gebruiken in je eigen situatie? Wat met je eigen vrije tijd?

We willen vooral leren van elkaar door samen in gesprek te gaan. We zoeken naar manieren om mantelzorger te zijn en toch jezelf niet te verliezen.

Deze cursus gaat online door en er worden maximum 6 deelnemers toegelaten zodat er voldoende tijd is voor iedereen om zijn of haar verhaal te doen.

Een getuigenis:

Ik ontmoette een kleine groep lieve, strijdvaardige mantelzorgers live in een knusse, rustige en huiselijke setting. Er was voldoende ruimte om iedereen aan het woord te laten. En ook inhoudelijk vond ik de juiste mix. Elke ontmoeting was rond een deelthema van NAH opgebouwd en kende een informatief luik, aangevuld met eigen ervaringen. Sig coördineerde met duidelijke powerpoint-presentaties, afgewisseld met onze eigen ervaringen. Maar bovenal luisterde de medewerker van SIG zeer goed naar ieders verhaal doorheen de verschillende ontmoetingen. Want we weten allemaal dat geen enkel NAH-verhaal hetzelfde is. Verrassend sloot ze de cursus dan ook af met enkele, persoonlijke tips voor elke deelnemer afzonderlijk.

 

Door wie?

Sabine Willaert
vormingswerker, ervaringsdeskundige en stafmedewerker Sig
 

Voor wie?

Deze vierdelige cursus is uitsluitend bedoeld voor partners of ouders van een persoon met een hersenletsel.

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming is volzet. U kan zich echter als reserve inschrijven, als u dat wenst

Ik schrijf me in als reserve

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140